Rămâi conectat

Curier Județean

Săptămâna actelor de bunătate, la Grădinița cu P.P. Step By Step, nr.12. Activități prin care micuții au învățat ce este bunătatea, dărnicia și blândețea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru că este luna sărbătorilor și a darurilor pregătite și oferite cu dragoste, preșcolarii Grăd.12, îndrumați de educatoarele și părinții lor, au încercat în această săptămână să pătrundă în această atmosferă de sarbatoare și bucurie. Astfel, dupa ce și-au pregătit ghetuțele pentru a fi umplute cu daruri, urmând exemplul Sfântului Nicolae, copiii au căutat să răspundă și să transmită mai departe gestul minunat al dragostei care este DĂRNICIA…

Astfel, după vizita Sfântului Nicolae, preșcolarilor Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr.12 Alba Iulia, li s-a propus de către educatoarele lor abordarea temei „Si eu sunt darnic, ca Moș Nicolae” (subtemă a Proiectului de cercetare”Tradiții și obiceiuri la români”, pe care-l aveam planificat spre derulare).

Prin intermediul activităților din această săptămână am urmărit să învățăm despre BUNĂTATE, DĂRNICIE, BLÂNDEȚE, având ca model viața Sfântului Nicolae, care și în acest an ne-a adus daruri și multă bucurie. Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, dar și al săracilor și al celor neîndreptățiți.

Prin urmare, am încercat și noi să ne îndreptăm atenția spre cei aflați în lipsuri și împovărați cu greutăți, copilașii nevoiași, dar și spre cei din jurul nostru, membrii familiei, prieteni dragi și colegi de la gradiniță, cărora le putem face mici bucurii.

În acest sens,au fost inițiate jocuri diverse prin care să primim și să dăruim dragoste, atenție și bucurie celor din jur, manifestată prin mici gesturi ale iubirii: zâmbete, gânduri bune, mesaje și desene, cuvinte frumoase, cadouri realizate de noi cu efort și răbdare (picturi, colaje, construcții de tot felul, modelaje etc.).

De asemenea, copiii au avut ocazia să exerseze și abilități sociale și emoționale precum ÎNȚELEGEREA, ajutați fiind de prietena noastră, păpuța Ina cea Ințelegătoare- suport din pachetul Programului „DA, POȚI!”.

Fiecare zi din această săptămână a avut ca motto un îndemn sau un gând care ne-a fost de folos în realizarea activităților zilnice („FII DE AJUTOR!”, „OFERĂ ZÂMBETE!”, „ÎMPARTE CELOR DIN JURUL TĂU BUNĂTATE!”, „ADUNĂ FAPTE BUNE!”, „FOLOSEȘTE CUVINTE FRUMOASE!”, iar pentru weekend, îndemnul „FII ÎNȚELEGĂTOR!”)

Pe parcursul acestei perioade, educatoarele au venit în sprijinul echipelor de acasă cu propuneri de activități educative interesante și distractive desfășurate zilnic pe diverse platforme educaționale (Zoom, Teams, Meet etc.). Prin contextele de învățare create în mediul online, s-a încercat o compensare a lipsei întâlnirilor tradiționale și firești, de care tuturor ne este tare dor, și s-a oferit copiilor posibilitatea să socializeze, să schimbe idei și impresii, să păstreze contactul cu colegii lor si cu educatoarele și cu mediul grădiniței.
Întâlnirile online se desfășoară zilnic, pentru a se asigura o continuitate a activităților și o rutină, care sunt necesare copiilor.

Pe lângă aceste întâlniri, educatoarele lansează zilnic provocări, angrenând părinții și copiii să desfășoare activități plăcute de învățare în mediul de acasă sau în aer liber. În acest scop, cadrele didactice propun și diverse materiale utile: link-uri, povești, creează jocuri educative atractive prin intermediul diverselor platforme educaționale si aplicatii: Wordwall, Learning apps, Genially etc. activităţi senzoriale, jocuri muzicale, de mișcare, exerciții de brainstorming, exerciții de completare a unor propoziții lacunare („Imi place să fiu darnic…pentru că…”) în scopul stimulării limbajului și creativității, dar și povești terapeutice, pentru că există o colaborare strânsă cu „specialiștii” unității (prof. consilier școlar și prof. logoped).

Managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției a transmis, prin intermediul paginii de facebook, un mesaj: “Să-i învăţăm pe copiii noştri să fie recunoscători pentru tot ceea ce primesc şi au, dar să nu-i uite pe copiii necăjiţi care trăiesc în mari lipsuri şi nu se pot bucura de o copilărie la fel de fericită şi lipsită de griji ca a lor. Să-i învăţăm pe cei mici încă de acum să fie alături de semenii lor!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea