Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Săptămâna actelor de bunătate, la Grădinița cu P.P. Step By Step, nr.12. Activități prin care micuții au învățat ce este bunătatea, dărnicia și blândețea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru că este luna sărbătorilor și a darurilor pregătite și oferite cu dragoste, preșcolarii Grăd.12, îndrumați de educatoarele și părinții lor, au încercat în această săptămână să pătrundă în această atmosferă de sarbatoare și bucurie. Astfel, dupa ce și-au pregătit ghetuțele pentru a fi umplute cu daruri, urmând exemplul Sfântului Nicolae, copiii au căutat să răspundă și să transmită mai departe gestul minunat al dragostei care este DĂRNICIA…

Astfel, după vizita Sfântului Nicolae, preșcolarilor Grădiniței cu P.P. Step by Step Nr.12 Alba Iulia, li s-a propus de către educatoarele lor abordarea temei „Si eu sunt darnic, ca Moș Nicolae” (subtemă a Proiectului de cercetare”Tradiții și obiceiuri la români”, pe care-l aveam planificat spre derulare).

Prin intermediul activităților din această săptămână am urmărit să învățăm despre BUNĂTATE, DĂRNICIE, BLÂNDEȚE, având ca model viața Sfântului Nicolae, care și în acest an ne-a adus daruri și multă bucurie. Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, dar și al săracilor și al celor neîndreptățiți.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin urmare, am încercat și noi să ne îndreptăm atenția spre cei aflați în lipsuri și împovărați cu greutăți, copilașii nevoiași, dar și spre cei din jurul nostru, membrii familiei, prieteni dragi și colegi de la gradiniță, cărora le putem face mici bucurii.

În acest sens,au fost inițiate jocuri diverse prin care să primim și să dăruim dragoste, atenție și bucurie celor din jur, manifestată prin mici gesturi ale iubirii: zâmbete, gânduri bune, mesaje și desene, cuvinte frumoase, cadouri realizate de noi cu efort și răbdare (picturi, colaje, construcții de tot felul, modelaje etc.).

De asemenea, copiii au avut ocazia să exerseze și abilități sociale și emoționale precum ÎNȚELEGEREA, ajutați fiind de prietena noastră, păpuța Ina cea Ințelegătoare- suport din pachetul Programului „DA, POȚI!”.

Fiecare zi din această săptămână a avut ca motto un îndemn sau un gând care ne-a fost de folos în realizarea activităților zilnice („FII DE AJUTOR!”, „OFERĂ ZÂMBETE!”, „ÎMPARTE CELOR DIN JURUL TĂU BUNĂTATE!”, „ADUNĂ FAPTE BUNE!”, „FOLOSEȘTE CUVINTE FRUMOASE!”, iar pentru weekend, îndemnul „FII ÎNȚELEGĂTOR!”)

Pe parcursul acestei perioade, educatoarele au venit în sprijinul echipelor de acasă cu propuneri de activități educative interesante și distractive desfășurate zilnic pe diverse platforme educaționale (Zoom, Teams, Meet etc.). Prin contextele de învățare create în mediul online, s-a încercat o compensare a lipsei întâlnirilor tradiționale și firești, de care tuturor ne este tare dor, și s-a oferit copiilor posibilitatea să socializeze, să schimbe idei și impresii, să păstreze contactul cu colegii lor si cu educatoarele și cu mediul grădiniței.
Întâlnirile online se desfășoară zilnic, pentru a se asigura o continuitate a activităților și o rutină, care sunt necesare copiilor.

Pe lângă aceste întâlniri, educatoarele lansează zilnic provocări, angrenând părinții și copiii să desfășoare activități plăcute de învățare în mediul de acasă sau în aer liber. În acest scop, cadrele didactice propun și diverse materiale utile: link-uri, povești, creează jocuri educative atractive prin intermediul diverselor platforme educaționale si aplicatii: Wordwall, Learning apps, Genially etc. activităţi senzoriale, jocuri muzicale, de mișcare, exerciții de brainstorming, exerciții de completare a unor propoziții lacunare („Imi place să fiu darnic…pentru că…”) în scopul stimulării limbajului și creativității, dar și povești terapeutice, pentru că există o colaborare strânsă cu „specialiștii” unității (prof. consilier școlar și prof. logoped).

Managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției a transmis, prin intermediul paginii de facebook, un mesaj: “Să-i învăţăm pe copiii noştri să fie recunoscători pentru tot ceea ce primesc şi au, dar să nu-i uite pe copiii necăjiţi care trăiesc în mari lipsuri şi nu se pot bucura de o copilărie la fel de fericită şi lipsită de griji ca a lor. Să-i învăţăm pe cei mici încă de acum să fie alături de semenii lor!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pentru efectuarea unor lucrări, traficul va fi restricționat pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, la km. 62, municipiul Turda, județul Cluj, pe calea 2, banda 2, în interval orar 07:00-19:00.

Pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva, vor fi active următoarele restricții:

-km 242-km 239 calea 2, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30-17:00;

Elit - Gustul Desăvârșit

– km 314+700-km 315+700 calea 1, vor fi restricționate banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și asfaltare, între orele 07:50-19:00.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită în aceste zone, să crească distanța de siguranță între autovehicule, să semnalizeze şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum care va desfășura între 12 și 15 august la Alba Iulia. Festivalul se desfășoară anual și adună aproximativ 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Așa cum publicul a fost obișnuit de la edițiile precedente, festivalul va avea două componente majore, dezvoltate în două spații distincte: una scenică, ce va configura un program aproape continuu pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și luni, în spațiul din fața Catedralei Romano-Catolice și unde toate trupele participante vor avea prezentări, atât singular cât și comune; respectiv, o componentă didactică, produsă de activitatea taberelor militare și meșteșugărești, cu numeroase ateliere active și interactive în această zonă. Pentru prima data, tabăra romană va fi separată însă de cea dacică, urmând ca romanii cu tabăra și atelierele lor să ocupe “Platoul Militari”, spațiul obișnuit al festivalului, iar dacii “și aliații lor” să își desfășoare activitățile în curtea Palatului Copiilor, din proximitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul va da curs și dimensiunii științifice. Această componentă va avea o mai mare amploare la ediția curentă. Ziua de vineri va aduce obișnuita expoziție cu piese din Muzeul Național al Unirii, dar prezentările științifice ulterioare vor fi în număr mai mare față de edițiile precedente, iar conferința va fi transmisă online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea