Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, baraj pentru Liga a 3-a, Mureșul Vințu – Mureșul Luduș | Alba vizează a 5-a promovare consecutivă cu campioana județului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Muresul Vintu - AFC Unirea 1924 Alba Iulia 15Sâmbătă, ora 18.00, la Vințu de Jos se dispută prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a, între Mureșul Vințu și Mureșul Luduș, campioanele din Alba și Mureș, intrarea fiind liberă. Returul se va disputa la Luduș, sâmbătă, 25 iunie.

Mureșul de Vințu de Jos este invincibilă în 2016 și a recuperat 7 puncte care o despărțeau de Viitorul Sântimbru, lider la mijlocul sezonului.

*Mănăilă: „Nu ne spânzură nimeni dacă nu promovăm, nu ne ridică nimeni statuie dacă vom ajunge în Liga a 3-a”

Nu-i promovarea obligatorie, pentru că nu ne va spânzura nimeni dacă nu vom reuși , la fel cum nu ne face statuie în cazul în care ajungem în Liga a 3-a. Vor fi jocuri care vor încununa un retur foarte frumos. Am trăit într-o tensiune imensă aceste 6 luni, dar suntem foarte mândri de ceea ce am reușit. Sunt convins că în retur am avut parte în Liga a IV-a Alba de partide mult mai dificile decât cele cu echipa din Luduș„, este declarația lui Dan Mănăilă, ce lasă să se întrevadă printre rânduri nemulțumirea. O declarație intersesantă, cu substrat…

*Probleme financiare în tabăra vințeană

Lucrurile nu sunt liniștite din punct de vedere financiar în tabăra amfitrionilor, jucătorii având de primit restanțe însumând salariile pe luna trecută, câteva prime din campionat, un alt punct delicat fiind neanunțarea încă a unei prime pentru promovare. În această seară este prevăzută o întâlnire a oficialilor, prin care încearcă să se se limpezească și această chestiune, pentru a se liniști apele. „Este păcat că asemenea lucruri, care afectează concentrarea, se întâmplă înaintea unor asemenea jocuri. Știm care este situația fotbalului în țară, a intrat Rapidul în faliment, însă noi încercăm să fim profesioniști și să ne facem treaba pentru care am venit aici„, a spus Mănăilă. Vințenii sunt în semi-cantonament la hotelul Lutsch 2000, Gavrilă, Javla și S. Iacșa fiind incerți, din pricina unor probleme medicale, dar se speră în recuperarea lor.

*Poziția președintelui Vali Groza: „Obiectivul este promovarea, nu sunt restanțe!”

Vali Groza, președintele clubului Mureșul Vințu de Jos a ținut să lămurească chestiunea financiară din tabara campioanei. „Obiectivul este promovarea, nu sunt restanțe. Avem de plătit jumătate din salariile pe luna mai. La jucători sunt două prime de achitat, cu Unirea și Rapid Teiuș și își vor primii banii mâine înaintea jocului. Prima de promovare se va stabili în perioada următoare, după ce se vor așeza lucrurile și din punct de vedere administrativ la Primărie, după recentele alegeri. Toți banii care vor intra vor ajunge la echipă, dacă vom promova în Liga a 3-a„, a reacționat Vali Groza.

*Mănăilă, spre a 6-a promovare a carierei

Antrenorul Dan Mănăilă are la activ, ca și antrenor 5 promovări, trei în Liga secundă, ca și principal, la Unirea Sânnicolau Mare (2004), Internațional Pitești (2008) și Alro Slatina (2010) și două pe prima scenă, ca și secund al lui Ionuț Popa, cu UTA Arad (2002) și FC Bihor (2003). O accedere în Liga a 3-a ar fi însă o premieră pentru cariera celui ce și-a pus apăsat amprenta pe proiectul de la Vințu de Jos din acest an.

Alba atacă o nouă accedere în eșalonul terț, în speranța realizării celei de-a 5-a promovări la rând, după Europa Alba Iulia, Metalurgistul Cugir, Industria Galda și Performanța Ighiu. „Ne pregătim intens pentru a obține promovarea, dacă nu vom reuși acest lucru, înseamnă că am muncit inutil un campionat întreg. Nu există o favorită a dublei de baraj, însă nu ne culcăm pe-o ureche înaintea celor mai importante partide ale întregului sezon„, a afirmat Liviu Coacăză, directorul sportiv al Mureșului Vințu de Jos. Între buturile oaspeților de mâine se va afla Gabriel Rotaru, „veteranul” de 45 de ani, care în 2012 a apărat pentru Europa Alba Iulia, unde activa și Liviu Coacăză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea