Rămâi conectat

Societate

SÂMBĂTĂ: “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali” – vernisaj la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 25 mai 2013, ora 13:00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziţia: “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali”.

 Vernisajul expoziţiei “La graniţele Romei: daci, celţi, vandali”  la Alba Iulia marchează un nou pas din periplul transilvănean al acestei manifestări cu tematică arheologică de excepţie, care a delectat anul trecut publicul din Germania.

 Iniţiativa organizării se datorează unui vechi prieten al muzeului din Alba Iulia, dr. Wolfgang David, directorul Muzeului Celto-Roman din Manching, care a coordonat eforturile muzeelor din Alba Iulia, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Zalău, pentru a duce în Germania o selecţie reprezentativă pentru civilizaţia unor popoare aflate la hotarele Imperiului Roman.

 Din luna iulie 2012 şi până la începutul anului 2013 piese de excepţie ale patrimoniului arheologic românesc au fost expuse în muzeul din Manching, atrăgând zeci de mii de vizitatori, care au putut admira tezaure de argint dacice, arme şi podoabe ale războinicilor daci, celţi şi vandali, printre care faimoasele morminte ale căpeteniei celtice de la Ciumeşti sau ale principelui dac de la Cugir. După sejurul său german, expoziţia a fost vernisată la Satu Mare, Zalău şi acum la Alba Iulia, de unde va pleca apoi spre Cluj-Napoca.

 Expoziţia poate fi vizitată între 25 mai – 24 iunie 2013.

 Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu Mare, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei-Cluj- Napoca


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea