Sâmbătă, 4 aprilie 2015, are loc ”Luna sângerie” – cea mai scurtă eclipsă totală din acest secol. Fenomen astronomic uimitor sau prevestitor de catastrofă?
Sâmbătă, 4 aprilie, va avea loc o eclipsă totală de Lună ce va fi vizibilă doar de pe coastele Oceanului Pacific şi din Australia. Potrivit NASA, faza de totalitate a fenomenului astronomic va dura aproximativ cinci minute, ceea ce face ca eclipsa să fie cea mai scurtă din acest secol.
Eclipsa totală de Lună, care va da naştere fenomenului optic numit „Lună sângerie”, având în vedere culoarea discului satelitului Terrei, va avea loc sâmbătă, în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) – 14.59 GMT (17.59, ora României). Eclipsa va fi vizibilă în regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, care vor putea observa cum Luna devine roşiatică, informează space.com.
*”Luna Sângerie” – fenomen astronomic uimitor
Într-un videoclip publicat luni de NASA, Agenţia spaţială nord-americană descrie evenimentul astronomic ca fiind cea mai scurtă eclipsă totală de Lună din acest secol, faza de totalitate durând 4 minute şi 43 de secunde.
„Eclipsele totale de Lună, precum cea pe care o vom vedea pe 4 aprilie, sunt fenomene lente, dar atrăgătoare şi, ca de obicei, vom avea camere pe tot globul care vor oferi imagini în direct„, a declarat Will Gater, astronom care lucrează la Slooh Community Observatory, o organizaţie care transmite în direct, pe internet, imagini preluate de camere instalate la unele dintre cele mai importante observatoare astronomice de pe glob. „Ce mod mai frumos să îţi petreci ziua decât să priveşti acest frumos eveniment„, a mai declarat, entuziasmat, Will Gater, citat de realitatea.net.
Cei care doresc să vadă eclipsa o pot face pe site-ul Slooh, care va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 13.00 (ora României).
*”Luna sângerie” – previziunile sumbre, potrivit profețiilor biblice
„Luna sângerie” va anunța o catastrofă globală, deoarece marchează sfârşitul lumii şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia, potrivit profeţiilor biblice. Acestea arată că ori de câte ori a avut loc acest fenomen, lumea a fost zguduită de evenimente care au schimbat istoria.
Fenomenul astronomic, cunoscut ca „tetradă”, presupune o serie de patru eclipse totale de lună. Evenimentul coincide cu Paştele evreiesc, celebrat sâmbătă. A doua eclipsă din 2015 va avea loc la 28 septembrie, când evreii au Sărbătoarea Corturilor. De fiecare dată când „Luna de Sânge” a picat în timpul unei sărbători evreieşti au avut loc evenimente care au schimbat istoria.
Prima tetradă care a picat de Paştele evreiesc s-a produs în Evul Mediu, în 1493.
Sursa: realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi
Cum urăm ”Crăciun fericit” în toate limbile europene: Cel mai des folosit mesaj de sărbători pentru cei dragi Doar o singură zi ne mai desparte de sărbătoarea Crăciunului, iar mulți dintre cei care vor sărbători nu sunt întotdeauna aproape de cei dragi. Centrul InfoCons a făcut o listă cu urarea „Crăciun fericit” scrisă în toate […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun