Sâmbătă, 4 aprilie 2015, are loc ”Luna sângerie” – cea mai scurtă eclipsă totală din acest secol. Fenomen astronomic uimitor sau prevestitor de catastrofă?

Sâmbătă, 4 aprilie, va avea loc o eclipsă totală de Lună ce va fi vizibilă doar de pe coastele Oceanului Pacific şi din Australia. Potrivit NASA, faza de totalitate a fenomenului astronomic va dura aproximativ cinci minute, ceea ce face ca eclipsa să fie cea mai scurtă din acest secol.

luna-sangerieEclipsa totală de Lună, care va da naştere fenomenului optic numit „Lună sângerie”, având în vedere culoarea discului satelitului Terrei, va avea loc sâmbătă, în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) – 14.59 GMT (17.59, ora României). Eclipsa va fi vizibilă în regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, care vor putea observa cum Luna devine roşiatică, informează space.com.

ELIT

*”Luna Sângerie” – fenomen astronomic uimitor

Într-un videoclip publicat luni de NASA, Agenţia spaţială nord-americană descrie evenimentul astronomic ca fiind cea mai scurtă eclipsă totală de Lună din acest secol, faza de totalitate durând 4 minute şi 43 de secunde.

Eclipsele totale de Lună, precum cea pe care o vom vedea pe 4 aprilie, sunt fenomene lente, dar atrăgătoare şi, ca de obicei, vom avea camere pe tot globul care vor oferi imagini în direct„, a declarat Will Gater, astronom care lucrează la Slooh Community Observatory, o organizaţie care transmite în direct, pe internet, imagini preluate de camere instalate la unele dintre cele mai importante observatoare astronomice de pe glob. „Ce mod mai frumos să îţi petreci ziua decât să priveşti acest frumos eveniment„, a mai declarat, entuziasmat, Will Gater, citat de realitatea.net.

Cei care doresc să vadă eclipsa o pot face pe site-ul Slooh, care va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 13.00 (ora României).

*”Luna sângerie” – previziunile sumbre, potrivit profețiilor biblice

„Luna sângerie” va anunța o catastrofă globală, deoarece marchează sfârşitul lumii şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia, potrivit profeţiilor biblice. Acestea arată că ori de câte ori a avut loc acest fenomen, lumea a fost zguduită de evenimente care au schimbat istoria.

Fenomenul astronomic, cunoscut ca „tetradă”, presupune o serie de patru eclipse totale de lună. Evenimentul coincide cu Paştele evreiesc, celebrat sâmbătă. A doua eclipsă din 2015 va avea loc la 28 septembrie, când evreii au Sărbătoarea Corturilor. De fiecare dată când „Luna de Sânge” a picat în timpul unei sărbători evreieşti au avut loc evenimente care au schimbat istoria.

Prima tetradă care a picat de Paştele evreiesc s-a produs în Evul Mediu, în 1493.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...