Rămâi conectat

Actualitate

Salariul, pe primul loc în topul motivelor pentru care angajații aleg să plece din companii. Pe locul doi, șeful

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

pleaca angajatPe primul loc în topul motivelor pentru care angajații aleg să plece dintr-o companie se află salariul. Cei mai mulți specialiști care își dau demisia consideră că remunerația nu reflectă volumul de muncă, experiența sau poziția ocupată.

Locul doi pe lista motivelor pentru care angajații renunță la joburile lor este ocupat de șeful direct.

‘Practic, relația cu superiorul ajunge deseori la un nivel de nemulțumire care îi împiedică pe foarte mulți angajați să lucreze în continuare. Supraaglomerarea cu task-uri zilnice, pretenții nerealiste, lipsa feedback-ului în timp util — toate țin de relația angajaților cu șeful direct, care, potrivit statisticilor Smartree, nu este una ideală în România’, se arată într-un comunicat de presă al Smartree, companie din piața de externalizare a serviciilor de salarizare și administrare de personal.

Potrivit comunicatului, distanța până la birou a început să conteze foarte mult în România.

‘Distanța până la birou a început să conteze foarte mult în România, pe măsură ce noile generații pun accent tot mai mult pe echilibrul dintre viața profesională și viața personală. Astfel, atunci când companiile își mută sediile sau atunci când angajații se mută cu locuința într-o zonă mai îndepărtată de 45 de minute de birou, foarte mulți consideră că timpul pierdut pe drum nu merită’, a declarat Raluca Penes, HR coordinator Smartree.

Topul motivelor invocate pentru a pleca din companiile care activează pe piața din România este completat de mediul și politica organizațională (lipsa procedurilor sau, dimpotrivă, prea multe proceduri care întârzie finalizarea proiectelor) și lipsa perspectivelor de dezvoltare. Astfel, cei care vor să facă performanță se simt adesea îngrădiți de politicile organizaționale ale firmei și de un orizont limitat de dezvoltare.

În ceea ce privește topul industriilor cu cea mai mare fluctuație a personalului, o statistică Smartree realizată în perioada iulie-septembrie 2015 în cadrul a 150 de companii multinaționale prezente în România arată că în retail fluctuația personalului este pe primul loc, urmat de financiar-asigurări și logistică-transport. (C.M.)

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea