Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat
Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor”
Citește și: Taxe, salarii și pensii din 2025: Planul fiscal al Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar a fost trimis la Bruxelles
Salariaţii din administraţia publică reclamă ceea ce ei numesc „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” ei susţinând că în realitate România are un bugetar la 18 locuitori, de trei ori mai puţin decât ţări precum Suedia şi Danemarca. În acest context, angajaţii din administraţie solicită „creşterea numărului de angajaţi pentru reducerea sarcinilor”, dar şi „„recunoaşterea contribuţiei sectorului bugetar la funcţionarea statului şi a mediului privat”.
„Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) denunţă ferm campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat şi ar consuma resurse excesive. Această propagandă are drept scop justificarea unor măsuri distructive, cum ar fi reducerea numărului de angajaţi din administraţia publică, şi foloseşte în mod parşiv conceptul de digitalizare ca pretext”, transmit sindicaliştii printr-un comunicat dat publicităţii vineri dimineaţă.
FNSA susţine, în documentul citat, că în realitate Români are un bugetar la 18 locuitori, de trei ori mai puţin decât ţări precum Suedia şi Danemarca şi că „realitatea pe bază de date” este aceea că „România are cel mai subdimensionat sector bugetar din Uniunea Europeană”.
Cifrele reale contrazic categoric naraţiunile false. Raportul dintre numărul de salariaţi din administraţia publică şi populaţia deservită plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană: un angajat din administraţia publică, ordine publică şi apărare şi asigurări sociale din România deserveşte, în medie, 53 de locuitori, cel mai mare raport din Europa. În contrast, Germania are un raport de 1 la 29, iar Suedia de doar 1 la 21! La nivel global al bugetarilor, România are un raport de 1 bugetar la 18 locuitori, în timp ce ţări precum Suedia şi Danemarca au 1 bugetar la 6 locuitori. Această subdimensionare severă generează supraîncărcare extremă a angajaţilor, afectând direct calitatea serviciilor publice şi generează ineficienţă”, mai susţin funcţionarii din amdinistraţie.
Ei solicită „ încetarea răspândirii minciunilor care denigrează salariaţii bugetari şi promovarea unor soluţii reale”, enumerând, în acest sens, ca primă soluţie, „creşterea numărului de angajaţi pentru reducerea sarcinilor”, urmată de „digitalizarea responsabilă, utilizată pentru eficienţă, nu pentru reduceri de personal” şi „recunoaşterea contribuţiei sectorului bugetar la funcţionarea statului şi a mediului privat”.
Angajaţii din administraţia publică reclamă totodată „utilizarea abuzivă a ideii de digitalizare ca justificare pentru reducerea personalului”.
„În loc să fie văzută ca o unealtă pentru eficientizarea muncii şi îmbunătăţirea serviciilor publice, digitalizarea este folosită drept pretext pentru eliminarea angajaţilor, ignorând complet scopul real al acestui proces. Statele europene dezvoltate, unde digitalizarea este avansată, nu au redus numărul de angajaţi din sectorul bugetar, ci, dimpotrivă, au consolidat aparatul administrativ pentru a gestiona mai bine volumul de informaţii şi nevoile populaţiei. În România, însă, persoane fără competenţe reale în gestionarea digitalizării promovează o viziune dezastruoasă, în care implementarea tehnologiei devine o scuză pentru reduceri de personal, aspect ce va produce, inevitabil, degradarea continua a serviciilor publice”, mai arată documentul citat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare
AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) au efectuat un studiu care dezvăluie că pliculețele de ceai confecționate din polimeri eliberează micro și nanoparticule de plastic în timpul procesului de infuzare. Studiul a demonstrat că aceste particule pot […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Ştirea zileiacum 5 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Mesaje de SFANTUL STEFAN 2024. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica