Rămâi conectat

Cultură Educație

Să scriem istoria împreună. Rezultatele proiectului despre Unirea românilor ardeleni cu Biserica Romei – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

La invitația Fundației Pro Oriente, în zilele de 10 si 11 mai 2016 a avut loc la Viena  închiderea proiectului despre Unirea Bisericii românilor ardeleni cu Biserica Romei (1701-1761) finanțat de fundația Pro Oriente și desfășurat în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în perioada 2001-2016.

conferinta01Menționămcă la conferința organizată la Viena, dnaconf.univ.dr. Laura Stanciu, de la Departamentul de Istorie-Arheologie-Muzeologie din cadrul Universității albaiuliene, care a fostmembră a colegiului de coordonare a proiectului a subliniat printre altele „Încalitate de cadru didactic al Universității din Alba Iulia, dezvoltarea unui parteneriat institutional, timp de 15 ani,între Fundația Pro Orienteși Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost profitabil de ambelepărți. Rezultatele la care am ajuns împreună rămânși se pot vedea: publicarea a 5 numere tematice ale revistei Annales Universitatis Apulensis. Series Historica (6/II 2002, 9/II 2005, 10/II 2006, 11/II 2007, 14/II 2010), ca urmarea organizării alternativ la Viena și Alba Iulia a conferințelor proiectului, precum și diseminarea rezultatelor cercetării prin cartea noastră în 2 volume”:

Die Union der Rumänen Siebenbürgens mit der Kirche von Rom/Unirea românilor transilvăneni cu Biserica Romei, Vol. I. Bucureşti, Editura Enciclopedică, 2010, 335 p. Editori: Johann Marte, Viorel Ioniţă, Iacob Mârza, Laura Stanciu şi Ernst Christoph Suttner. [Colaboratori: Paul Brusanowski, Nicolae Chifăr, Daniel Dumitran, Ovidiu Ghitta, KeithHitchins, Vasile Leb, Greta-Monica Miron, Mihai Săsăujan,  Gavril Sipos].

Die Union der Rumänen Siebenbürgens mit der Kirche von Rom/Unirea românilor transilvăneni cu Biserica Romei. Vol. II. Bucureşti, Editura Enciclopedică, 2015, 864 p. Editori: Johann Marte, Viorel Ioniţă, Wolfgang Nikolaus Rappert, Laura Stanciu şi Ernst Christoph Suttner. [Colaboratori: Gudor Botond, Paul Brusanowski, Remus Câmpeanu, Nicolae Chifăr, Florin Dobrei, Daniel Dumitran, Keith Hitchins, Mihai Săsăujan].

Pentru mai multe detalii și ecouri din presa vieneză, accesați link-ul:  http://www.pro-oriente.at/?site=st20160511120924&lp=de

Pentru diseminarea rezultatelor cercetării, în perioada 22-28 mai 2017 Fundația Pro oriente împreună cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia intenționează să organizeze la sediul Universității albaiuliene o conferință pentru prezentarea proiectului în prezența autorilor celor două volume.

[nggallery id=2115]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea