Rămâi conectat

Actualitate

S-au aprins luminile iubirii în inimi: Acţiune de caritate realizată de Organizaţia Caritas Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

De fiecare dată când o stea cade din cer, moare un om pe pământ se obișnuiește să se spună în popor. Se poate întâmpla și invers, cum s-a și întâmplat: s-au aprins flamele iubirii în inimi și noi stele s-au născut.

Se consideră deja tradiție în cadrul Organizației Caritas Alba Iulia că împreună cu comunitatea locală ne alăturăm celei mai mari şi spectaculoase acțiuni de solidaritate organizate în Europa, iluminăm cu candele o piață publică și primim donații pentru a ajuta pe cei săraci. Pe când în alte locuri evenimentul are loc în decembrie, noi organizăm în luna octombrie, și nu întâmplător, pentru că vremea poate influența oamenii să iasă pe piețe.

La Alba Iulia, Petroșani, Tîrgu-Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Toplița, Sovata, Sângeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Cârța, Brețcu, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc,  Gheorgheni, Remetea și Ditrău evenimentul a fost precedat de pregătiri febrile, angajații și voluntarii au curățat suporturile de lumânări și alte elemente de recuzită, adolescenții au împărțit pliante și au invitat pe toți la acțiune.

Chiar și vremea neobișnuită de rece din octombrie s-a înmuiat, în ziua mult așteptată cerul a devenit senin, mirosea a primăvară, iar oamenii, familiile au pornit spre piețele centrale pentru a aprinde câte o lumânare și cu donațiile lor să-și exprime solidaritatea față  de nevoiași. Cei mai bucuroși au fost cei mici, văzând un covor imens de lumânări arzând și abia așteptau să așeze o candelă în formație. De asemenea și printre adulți a devenit popular evenimentul, de la an la an numărul participanților este tot mai mare, desigur acesta se reflectă și în donațiile colectate.

În acest an peste 7.300 de oameni au participat la eveniment și au donat 41.624 lei (cu 6.444 de lei mai mult decât anul trecut), din care vom pregăti pachete de alimente pentru masa sărbătorilor de iarnă pentru familii și vârstnici defavorizate.

La 11 octombrie luminile iubirii de fapt au fost aprinse în inimi, în ciuda tuturor dificultăților comunitatea și-a exprimat solidaritatea, interesul purtat celor în nevoie.

Sursa foto: Facebook.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea