S-a dat startul înscrierilor pentru ”Marea Curățenie” de pe 24 septembrie. Cum te poți alătura echipei „Let’s Do It, Romania!”
Persoanele care vor să devină voluntari în cadrul acțiunii de curățenie națională ”Let’s Do It, Romania!”, ce va avea loc în 24 septembrie, se pot înscrie în program începând de marți, au transmis organizatorii evenimentului.
Potrivit echipei „Let’s Do It, Romania!”, cei care doresc să participe la acțiunile de ecologizare se pot înscrie online, fie direct pe site-ul dedicat al campaniei, fie în aplicația „Let’s Do It, Romania!”, disponibilă gratuit pentru iPhone și Android. Odată încris, voluntarul își poate forma o echipă alături de care să curețe anumite locuri de deșeuri, ce se regăsesc pe Harta Națională a Deșeurilor.
O altă modalitate de înscriere este offline, direct la unul dintre punctele de înregistrare ce vor fi disponibile în data de 24 septembrie, în fiecare oraș participant la campania „Let’s Do It, Romania!”.
Toate punctele de înregistrare pentru Ziua de Curățenie Națională vor fi afișate în curând pe site-ul „Let’s Do It, Romania!” și pe pagina de Facebook. De asemenea, pe site-ul proiectului a fost creată și o pagină cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale voluntarilor, iar în săptămâna 19 — 24 septembrie va intra în scenă și un call-center dedicat.
Conform echipei proiectului, România va coordona, în acest an, și activitatea de curățenie națională din Republica Moldova, prin asigurarea de resurse financiare și materiale, precum și de toată expertiza necesară.
Astfel, România va oferi întregul suport tehnic pentru echipa „Hai Moldova!”, de la dezvoltarea site-ului „Hai Moldova!” la Harta Deșeurilor, care va fi realizată cu ajutorul aplicației de raportare a deșeurilor „Let’s Do It!”, lansată în urmă cu un an în România. Susținerea din partea „Let’s Do It, Romania!” nu va fi cuprinde doar Ziua de Curățenie de pe 24 septembrie, ci va continua și după această zi, printr-o campanie de educare a elevilor în școlile din municipiul Chișinău.
În 2016, „Let’s Do It, Romania!” beneficiază, pentru prima dată, de sprijinul Guvernului României, iar cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM), va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi; Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora.
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Inițiativa este parte din comunitatea internațională „Let’s Do It, World!”.
Conform datelor oficiale, în cei șapte ani de existență, numărul voluntarilor participanți a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicația dedicată „Let’s Do It, Romania!”. În același timp, 51% din totalul sesizărilor din teren au fost rezolvate.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
FOTO | Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25”, la Alba Iulia: Militari români, francezi și belgieni, antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub coordonarea Batalionului 136 Geniu „APULUM”
Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25”, la Alba Iulia: Militari români, francezi și belgieni, antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub coordonarea Batalionului 136 Geniu „APULUM” Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25” s-a desfășurat în această săptămână la Alba Iulia. Militari români, francezi și belgieni au paerticipat la antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub […]
Euro digital versus bacnota euro. Adaptarea la tehnologii și la schimbările în preferințele de plată ale cetățenilor europeni, poate duce la dispariția banilor cash
Euro digital versus bacnota euro. Adaptarea la tehnologii și la schimbările în preferințele de plată ale cetățenilor europeni, poate duce la dispariția banilor cash „Ce-i în mână, nu-i minciună”, expresia românească, s-ar putea ca pe viitor să nu mai fie valabilă și pentru banii fizici. Dezvoltarea euro digital este susținută tot mai mult e către […]
SĂNĂTATE 2025 | Pachete de servicii medicale minimale pentru neasigurați. Spitalizare contra-cost la stat și la privat. Care sunt excepțiile
SĂNĂTATE 2025 | Pachete de servicii medicale minimale pentru neasigurați. Spitalizare contra-cost la stat și la privat. Care sunt excepțiile Persoanele care nu plătesc la sistemul public de asigurări de sănătate, sau la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din varii motive, au acces la o serie de pachete minimale de servicii medicale gratuite […]