Rămâi conectat

Actualitate

Rusia a raportat duminică 25.142 de noi contaminări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, ţara puternic afectată de varianta Delta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rusia a raportat duminică 25.142 de noi contaminări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, ţara puternic afectată de varianta Delta

Rusia a raportat duminică 25.142 de noi contaminări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record înregistrat după data de 2 ianuarie în ţara puternic afectată de varianta Delta a coronavirsului, relatează AFP.

Rusia a raportat deja în această săptămână un număr record de decese asociate COVID-19 timp de cinci zile consecutiv, cu 697 de decese anunţate sâmbătă. Bilanţul deceselor în ultimele 24 de ore anunţat duminică a fost de 663 de morţi.

În capitala Moscova, principalul focar al epidemiei, s-au înregistrat 111 decese la 7.624 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Campania de vaccinare, lansată în luna decembrie în Rusia, a convins până acum doar 23,6 milioane din cei 146 de milioane de cetăţeni ruşi, adică 16% din populaţia ţării.

În mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, autorităţile au luat măsuri pentru a încuraja populaţia să se vaccineze, prin introducerea, de exemplu, a unui permis sanitar pentru a merge la restaurantele din capitală.

Moscova a lansat, de asemenea, joi o campanie de revaccinare pentru cei care au primit deja două doze cu peste şase luni în urmă. Acestora li s-a propus o a treia doză pentru a-şi întări capacitatea de apărare a organismului împotriva noilor variante de coronavirus.

La nivelul întregii ţări, pandemia de COVID-19 a provocat până acum peste 5,6 milioane de infectări şi 137.925 de decese, potrivit statisticilor oficiale. Unii experţi consideră însă că guvernul rus a oferit un număr al deceselor subevaluat, fiind luaţi în considerare doar cei pentru care o autopsie a stabilit că COVID-19 a fost cauza principală a decesului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea