Rovinieta 2025: Tarife în funcție de tipul și categoria vehiculului. Cum se poate achiziționa rovinieta
Rovinieta 2025: Tarife în funcție de tipul și categoria vehiculului. Cum se poate achiziționa rovinieta
Rovinieta 2025 este obligatorie pentru toate vehiculele care circulă pe drumurile publice din România. Tarifele variază și anul acesta în funcție de tipul și categoria vehiculului.
Începând cu 1 ianuarie 2025, Ministerul Transporturilor a introdus rovinieta de o zi. Până acum, cea mai mică durată pentru care putea fi achiziționată rovinieta era de o săptămână.
Citește și: Rovinieta 2024 | AMENZILE pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat. Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore
Începând cu 1 ianuarie 2025, Ministerul Transporturilor a introdus rovinieta de o zi. Până acum, cea mai mică durată pentru care putea fi achiziționată rovinieta era de o săptămână.
Categoria B reprezentată de vehiculele de transport marfă cu masă de transport maximă autorizată (MTMA) mai mică sau egală cu 3,5 tone dispune de aceleași perioade în care se poate încheia taxa de drum, însă tarifele sunt următoarele: o zi – 8,6 euro, 10 zile – 11,5 euro, 30 de zile – 18,2 euro, 60 de zile – 28,8 euro, 12 luni – 96 de euro.
Pentru vehicule din categoria C, cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone, rovinieta poate fi cumpărată pe perioade de o zi, 7 zile, 30 de zile sau 12 luni, cu prețuri de 4, 16, 32, respectiv 320 de euro, scrie libertatea.ro.
Vehiculele mai mari au tarife mai ridicate
Pentru camioanele din categoria F (peste 12 tone și minimum patru axe), prețurile ajung până la 1210 euro pentru 12 luni. Vehicule de transport persoane din categoria H, cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto).
Rovinieta poate fi cumpărată pentru următoarele perioade: o zi, 7 zile, 30 de zile sau 12 luni, cu prețuri de 7, 28, 56, respectiv 560 de euro.
Cum se poate achiziționa rovinieta
Șoferii au la dispoziție mai multe opțiuni pentru achiziționarea rovinietei. Aceasta poate fi cumpărată online prin intermediul site-urilor oficiale, prin SMS, la puncte de vânzare autorizate sau la automate instalate în benzinării.
Pentru verificarea valabilității rovinietei, conducătorii auto pot accesa site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aici trebuie introduse numărul de înmatriculare și seria de șasiu a vehiculului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
VIDEO | Miting proeuropean în Bucureşti, în marile oraşe ale României, dar și Bruxelles și Milano: „Vocea noastră trebuie să fie mai puternică decât oricând”
Miting proeuropean în Bucureşti, în marile oraşe ale României, dar și Bruxelles și Milano: „Vocea noastră trebuie să fie mai puternică decât oricând” Un marș pro-european este organizat de Comunitatea „Rezistența” vineri, 9 mai 2025, în Capitală, între Piața Universității și Piața Victoriei, între orele 18.00 și 23.00. Au fost anunțate manifestații și în alte […]
Economistul Radu Georgescu: „Eu nu plătesc niciodată anticipat creditele mele” Într-o postare în mediul online economistul Radu Georgescu oferă un răspuns la o întrebare pe buzele multor români: „Este bine să plătesc mai repede creditul de la bancă?” Unii spun că este bine. Alții că nu este bine Pe cine să crezi? Citește și: Economistul […]
Adrian Negrescu: ,,Economia României se scufundă ca Titanicul. Ne prăbușim cu singura vestă de salvare posibilă pe care o vom avea – FMI”
Adrian Negrescu: ,,Economia României se scufundă ca Titanicul. Ne prăbușim cu singura vestă de salvare posibilă pe care o vom avea – FMI” Adrian Negrescu a avertizat vineri, 9 mai 2025 pe contul său de Facebook, pe un ton alarmist, cu privire la prăbușirea iminentă a României, cauzată – în viziunea analistului economic – de […]