Rovinieta 2024: Prețuri mai mari începând din 11 martie. Se modifică și perioadele de valabilitate
Rovinieta 2024: Prețuri mai mari începând din 11 martie. Se modifică și perioadele de valabilitate
Rovinieta sau taxa pentru folosirea rețelei de autostrăzi și drumuri naționale se modifică începând de astăzi, 11 martie. Vor apărea noi perioade de valabilitate și noi prețuri.
Citește și: Rovinieta suspendată temporar pe 11 martie: Anunțul CNAIR
Compania de Drumuri anunță și unele restricții în ceea ce privește procurarea noilor roviniete până la adaptarea sistemului informatic la noile caracteristici.
Începând de luni, șoferii vor plăti mai mulţi bani pentru rovinietă. Se schimbă preţurile, dar şi perioada de valabilitate. Dacă până acum puteam cumpăra rovinieta pentru o săptămână, o lună, 3 luni sau un an, unele perioade se modifică.
Astfel, vor exista roviniete de o zi, 10 zile, o lună, două luni sau un an, potrivit gandul.ro.
Cea mai mare noutate este rovinieta pentru 24 de ore. Această taxă de drum este valabilă de luni şi va costa 2,5 euro, faţă de 3 euro – cât plăteam până acu pentru o rovinietă valabilă o săptămână.
Nu vor mai exista roviniete valabile o săptămână
Şoferii trebuie să ştie că rovinieta de o săptămână dispare. În locul ei, vom avea o rovinietă valabilă 10 zile, care va costa puţin peste 3 euro. Se modifică şi rovinieta de 3 luni.
Apare cea de 60 de zile, care va costa 8,4 euro. Rămâne, însă, neschimbat preţul de 28 de euro, taxa de drum valabilă un an de zile. CNAIR a anunţat că noile taxe nu vor putea fi plătite prin SMS timp de 10 zile asta până ce va fi pus sistemul la punct.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România în fruntea clasamentului UE la numărul de cetățeni ce trăiesc în alte țări comunitare. Dublu față de polonezi
România în fruntea clasamentului UE la numărul de cetățeni ce trăiesc în alte țări comunitare. Dublu față de polonezi Românii ce trăiesc în alte țări comunitare sunt de două ori mai mulți decât polonezii și numărul lor reprezintă cel mai mare procent din populația unui stat UE care a ales să trăiască în altă țară […]
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi restructurată. Directorii vor pierde privilegiile cu care au fost „răsfățați”
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi restructurată. Directorii vor pierde privilegiile cu care au fost „răsfățați” Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, întreprinderea de stat cu peste 14.000 de angajați și 99 de directori, va fi restructurată din temelii. Vor fi tăiate privilegiile directorilor și numărul de direcții silvice va fi redus, anunță […]
Avize motivate pentru România, din partea UE. Posibile sancțiuni pentru nealinierea legislaţiilor naţionale privind cotele de TVA
Avize motivate pentru România, din partea UE. Posibile sancțiuni pentru nealinierea legislaţiilor naţionale privind cotele de TVA Comisia Europeană a decis joi, 17 iulie 2025, să avertizeze România pentru netranspunerea integrală a Directivei privind cotele de TVA. Au fost emise avize motivate către România, Belgia, Bulgaria, Grecia şi Spania pentru că nu şi-au aliniat legislaţiile […]