Rămâi conectat

Cultură Educație

Roşia Montană Gold Corporation va relua angajările

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Compania Roşia Montană Gold Corporation se pregăteşte să redeschidă seria angajărilor. Deocamdată, compania va angaja în special personal pentru lucrări pregătitoare pentru lansarea construcţiei proiectului industrial. „Mă bucur că putem relua angajările, după ce în tot acest timp, cât evaluarea proiectului nostru a fost blocată, am primit multe cereri de angajare din partea oamenilor din Roşia. Această etapă este foarte importantă, pentru că pregăteşte următoarea fază a proiectului, cea de construcţie a minei, când vom demara angajările pe scară largă”, a spus Dragoş Tănase, director general RMGC.
Evaluarea Studiului de Impact asupra Mediului depus de compania Roşia Montană Gold Corporation a reînceput în această toamnă, în luna septembrie având loc prima sedinţă a Comisiei de Analiză Tehnică, sub coordonarea Ministerului Mediului.
„În aceşti ani au fost momente dificile pentru mine, când oamenii din comunitatea de la Roşia Montană mă întrebau de ce nu demarăm proiectul pentru că ei vor să muncească, să facă ce ştiu mai bine din tată în fiu şi anume minerit. Sunt multe lucruri pe care le vom realiza împreună cu autorităţile locale şi oamenii din comunitate. Proiectul nostru este conceput pentru a genera beneficii atât de necesare pentru regiunea Roşia Montană şi pentru România – bani la buget şi în economie, locuri de muncă, reabilitarea mediului şi punerea în valoare a patrimoniului cultural”, a mai spus Dragoş Tănase.
lLocalnici dar şi oameni din alte zone ale ţării vor să lucreze pentru mina de la Roşia Montană
Roşia Montană Gold Corporation, compania care propune proiectul minier de la Roşia Montană a primit de la începutul acestui an aproape 1600 de cereri de angajare. Cele mai multe sunt din Roşia Montană, Abrud, Bucium, Câmpeni, localităţile apropiate proiectului dar şi din alte oraşe din ţară: Alba Iulia, Constanţa, Bucureşti, Vaslui, etc. „Oamenii au nevoie de locuri de muncă. Aici s-a făcut minerit de peste 2000 de ani şi sperăm că se va face în continuare. Dorim o evaluare corectă şi obiectivă şi suntem convinşi că în cadrul derulării procedurilor de evaluare vom putea dovedi faptul că Proiectul Roşia Montană a fost gândit astfel încât să devină un model de operaţiune minieră demn de urmat. Pe lângă locurile de muncă în minerit, proiectul va genera locuri de muncă în transport, servicii şi în industriile conexe, astfel încât după ce mina se va închide, oamenii să aibă alternative”, a mai spus Dragoş Tănase.
Compania propune la Roşia Montană un minerit modern şi responsabil, o activitate care să reducă numărul şomerilor, să creeze locuri de muncă, să elimine plouarea istorică şi să protejeze mediul înconjurător, dar şi să pună în valoare patrimoniul cultural. Odată pornit, Proiectul Roşia Montană va transmite semnale pozitive şi altor investitori interesaţi de domeniul minier dar şi de industriile conexe. (R.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea