// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia pentru tentativă la abuz în serviciu în dosarul legat de repartizarea unei locuințe

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a fost condamnat de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar în care a fost cercetat pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuințe către un subaltern, decizia fiind definitivă.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia l-au achitat pe Romeo Stavarache într-un dosar în care a fost cercetat pentru tentativă la abuz în serviciu, fiind trimis în judecată în aprilie 2014, alături de de alte două persoane, angajate ale Primăriei Bacău la data faptelor.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că Romeo Stavarache, Pircu Gavril și Muntianu Gheorghe, foști angajați ai Primăriei Bacău, au fost achitați pentru de sub învinuirea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în forma tentativei, iar în cazul lui Muntianu Gheorghe instanța a înlăturat pedepsele pentru alte două infracțiuni reținute, respectiv uz de fals și conflict de interese.  

”Admite apelurile declarate de inculpaţii Muntianu Gheorghe, Pircu Gavril şi Stavarache Romeo, împotriva sentinţei penale nr. 438/D/20.10.2015 pronunţate de Tribunalul Bacău. Achită pe inculpatul Stavarache Romeo, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în forma tentativei”, se arată în minuta deciziei instanței.

După condamnare, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, copreşedintele PNL Bacău Tudoriţa Lungu spunând că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid.

În decizia luată, şefii PNL Bacău au invocat statutul partidului, care, potrivit acestora, prevede că orice membru care este condamnat de prima instanţă de judecată este automat suspendat din funcţie.

De altfel, în vara anului trecut, Stavarache a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, după ce procurorii DNA l-au reţinut pentru că ar fi primită mită 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, acest dosar fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook