Rămâi conectat

Actualitate

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-şi asigura o masă adecvată

Un european din zece (9,5% din populaţia Uniunii Europene) nu îşi permitea în 2023 o masă care să conţină carne, peşte sau echivalentul vegetal o dată la două zile, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de situaţia din 2022, arată datele publicate vineri, 12 iulie, de Eurostat.

În rândul statelor membre, cel mai mare procent al persoanelor care nu îşi permit o masă adecvată se înregistra în România (23,3% din populaţia totală, în creştere de la un nivel de 22,1% în 2022), urmată de Bulgaria (19,9%), Slovacia (17,8%) şi Ungaria (14,7%).

La polul opus sunt Cipru şi Portugalia, unde doar 1,3%, respectiv 2,3% din populaţia totală nu îşi permite o masă adecvată.

Citește și: Programul Masă sănătoasă 2024: Încă 6 școli din Alba, incluse pe lista unităților de învățământ unde elevii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar

În rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ponderea celor din UE care nu îşi permiteau o masă adecvată era de 22,3% în 2023, în creştere cu 2,6 puncte procentuale comparativ cu situaţia din 2022.

Această diferenţă între populaţia totală şi cea expusă riscului de sărăcie, în termeni de capacitate de a-şi permite o masă adecvată, este vizibilă şi în rândul statelor membre UE. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu îşi permiteau o masă adecvată se înregistra în 2023 în Slovacia (45,7%), Ungaria (44,9%), Bulgaria (40,2%) şi România (40%).

În cazul României însă, ponderea a scăzut de la 43% în 2022, până la 40% în 2023.
Capacitatea de a-ţi permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG).

Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează Eradicarea foametei şi a tuturor formelor de malnutriţie până în 2030. Faptul că România ocupă locul fruntaș în topul sărăciei și că procentul de populație în această stare crește este o oglindă fidelă a performanței guvernamentale.

Orice altă statistică este praf în ochi, încercări de ascundere a adevăratei performanțe a politicienilor români.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 19 august 2024: Temperaturi caniculare și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 19 august 2024: Temperaturi caniculare și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni ANM a publicat, vineri 19 iulie 2024, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 22 iulie – 19 august. Potrivit ANM, sunt anunțate temperaturi caniculare și ploi puține, în cea mai mare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea