Rămâi conectat
MA-RA-MU

Opinii - Comentarii

Românii pot trăi cu WC-ul în spatele curţii, dar nu şi fără telefon mobil! Educația și produsele pentru igiena personală, la coada listei de cumpărături

Ziarul Unirea

Publicat

în

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că românii pot trăi cu WC-ul în spatele curţii, dar nu şi fără telefon mobil. O familie a plătit anul trecut, în medie, peste o mie de lei pe factura de la telefonul mobil, în timp ce pentru educaţie, aproape 50 de lei. Chiar şi produsele pentru igiena personală sunt la coada listei de cumpărături. 

O familie din Botoşani trăieşte cu 1.200 de lei pe lună. E una din familiile cu toaleta în ogradă. Totuşi, din puţinul pe care-l au, oamenii găsesc bani pentru telefonul mobil.

„Toţi copiii au, dom’le. Şi ca să fie şi ei în rând cu lumea trebuie să le luăm. Acuma dacă merge la şcoală şi nu are telefon, râd copiii de el. Nu ne permitem să încărcăm în fiecare lună”, spun capii familiei.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că românii plătesc mai mult decât pe telefon doar pe energie electrică.

Restul cheltuielilor mai aşteaptă.

Românilor le place să vorbească la telefon şi nu pun prea mare preţ pe igiena personală. Asta putem spune când vedem lista cheltuilelor, publicată de INS. 90 de lei plătesc românii, în medie, pe lună, numai pe telefonul mobil. În timp ce propria sănătate îi costă 26 de lei.

Şi mai puţin alocă pentru igiena personală. Aproape 14 lei, pe lună, pe săpun, pastă de dinţi sau şampon. Cât despre recreere sau timp liberă, asta îi costă pe români, lunar, puţin peste 7 lei.

Datele INS mai arată că o treime din familiile din România nu fac faţă cheltuielilor lunare importante. Adică nu au avut bani să-şi plătească întreţinerea la timp şi nici factura de curent.

Sau nu vor. Cum e cazul unui bucureştean. De 5 ani e restanţier la întreţinere şi nici nu e obligat de lege să o plătească.

„Recordul este în jur la 23 de mii de lei, nu vrea să plătească, a găsit chichițe. Legile sunt foarte proaste, stăm 2-3 ani cu restanțieri, ei se bucură de legea permisivă și trag ceilalți proprietari”, spune Eugen Beceanu, un administrator de bloc.

Anul trecut, românii au mai cheltuit, în medie, pe lună, 56 de lei pe gaz, 13 lei pe energie termică şi doar 4 lei pentru educaţie. Doar 30 dintre români şi-au permis anul trecut haine noi, şi mai puţini, 18%, o săptămână de concediu, în timp ce numai 16% şi-au cumpărat măcat o carte.

Sursa: observator.tv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea