Românii, „cei mai mari proprietari“ de imobile din Europa. Doar 4% din populaţie stă cu chirie
Românii, „cei mai mari proprietari“ de imobile din Europa. România se află pe primul loc în UE în ceea ce priveşte ponderea din populaţie care locuieşte în casă proprie mai degrabă decât cu chirie, arată o statistică a Eurostat. Românii preferă să fie proprietari, doar 4% din populaţie stă cu chirie. În Germania ponderea e 50-50%, conform aceleiaşi surse.
Datele arată că cei mai mulţi proprietari sunt în ţările din Europa Centrală şi de Est, state care au fost sub regim comunist până acum 30 de ani. Ponderea chiriaşilor creşte cu cât economia este mai dezvoltată. Această situaţie poate fi explicată prin faptul că în timpul regimului comunist populaţia investea în bunuri materiale – casă, maşină -, iar această mentalitate s-a păstrat.
Călătoriile în afara ţării sau hainele unor branduri de top erau imposibil de achiziţionat, lucru care nu se întâmpla în Occident. Aceste obiceiuri se menţin şi astăzi, iar statistica Eurostat confirmă acest lucru. O altă explicaţie poate fi că bărbaţii pleacă de lângă părinţi la 30,3 ani în România, în timp ce femeile reuşesc să se desprindă de familie la vârsta de 25,6 ani, cu aproape cinci ani mai repede decât bărbaţii.
Tinerii care părăsesc cel mai repede casa părintească sunt suedezii, care se mută de la părinţi, în medie, la vârsta de 21 de ani. De asemenea, copiii se mută destul de devreme de la părinţi în Danemarca (21,1 ani), Finlanda (21,9 ani) şi Luxemburg (21,4 ani).
Sursa: zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației
Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi