Rămâi conectat

Actualitate

Românii au dat startul pregătirilor pentru sezonul de afumături

Darius BUZGURE

Publicat

în

Deși mai sunt 54 de zile până la Crăciun, pe ulițele satelor simțindu-se deja mirosul cârnaților, a slăninii sau a pastramei. Pentru producători urmează o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun. Numai în luna noiembrie au de onorat 50 de comenzi pe săptămână. Toate trebuie să fie gata până de sărbători.

Focul mocnit şi lemnul de esenţă tare sunt secretele unor preparate atât de fragede încât se topesc în gură. Şuncă, jambon, cârnaţi şi slănină, toate sunt lăsate câteva zile la afumat, să fie bine pătrunse de fumul gros.

Deşi mai sunt aproape două luni până la Crăciun, pregătirile au început deja în această fabrică din satul Săsciori, Alba. Înainte de a ajunge în afumătoare, carnea este ţinută cinci zile la saramură.

Vasile Suciu, măcelar: „Reţeta am moştenit-o de la părinţi, de la bunic, iar încet, încet am înbunătăţit-o cu gusturile noastre. Încercăm încet, încet să dăm lumii o calitate cât mai bună, cât mai apropiată de reţetele vechi de salam şi de cârnaţi.”

Prima comandă pentru masa de Crăciun a venit încă de la mijlocul lui octombrie. 50 de cereri pe săptămână au de onorat în noiembrie, iar numărul lor se va dubla cu cât ne apropiem de luna cadourilor, spun producătorii.

Ana Bogdan, clientă: „Mi se par de foarte bună calitate. Aş fi foarte interesată să fac comandă pentru masa de Crăciun. Sunt chiar de casă şi aş vrea să-mi impresionez toţi invitaţii.”

Cel mai căutat produs este salamul de şuncă, pregătit după tradiţii vechi.

Un coş plin cu bunătăţi, afumate ca pe vremuri, costă aproape 250 de lei şi ajunge unei familii de trei persoane pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

 

sursa: Observator


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR. Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea