Rămâi conectat

Curier Județean

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării

Bera Larisa

Publicat

în

Românii ar putea călători în SUA fără viză, începând de anul viitor: Ce au declarat oficialii țării

În prezent, românii pot călători în Statele Unite doar cu viză, iar obținerea acesteia implică îndeplinirea unor condiții specifice. Totuși, Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a menționat posibilitatea eliminării vizelor pentru români. Într-un interviu pentru Antena 3, el a indicat că renunțarea la vize ar putea deveni realitate la începutul anului viitor, când România ar putea fi inclusă în programul „Visa Waiver”.

Citește și: Președintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale 2024 din SUA

„Vreau să-i încurajez pe români să aplice în număr cât mai mare, pe cei care au avut o viză americană și care expiră în curând să aplice din nou, pentru că beneficiază de această facilitate de a nu mai merge la interviu”, a precizat Andrei Muraru.

Ambasadorul României în SUA a subliniat că această măsură ar putea avea un impact semnificativ asupra țării noastre.

Astfel, ar putea atrage un număr mai mare de investitori interesați de oportunitățile din România și ar putea spori fluxul de turiști care vizitează țara noastră.

„Mai mulți oameni de afaceri care să ajungă în România, mai mulți turiști care să ajungă în România și ar fi o nesperată șansă pentru profilul României în regiune”, a adăugat ambasadorul.

Totodată, Andrei Muraru a precizat că o companie aeriană a anunțat introducerea unui zbor direct între România și Statele Unite ale Americii, începând din luna iunie.

„Sunt convins că dacă la finalul lunii septembrie vom avea o veste bună, în următoarele luni vor veni și alte companii aeriene și vom avea o creștere semnificativă a numărului de turiști și a investițiilor americane, precum și a comerțului bilateral”, a mai spus acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO| 27- 28 iulie 2024: Eveniment caritabil organizat de Asociația „Prietenii lui Azor” pentru câinii fără stăpân și campaniile gratuite de sterilizare din Alba

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO| 27- 28 iulie 2024: Eveniment caritabil organizat de Asociația „Prietenii lui Azor” pentru câinii fără stăpân și campaniile gratuite de sterilizare din Alba Asociația „Prietenii lui Azor”, care sprijină Adăpostul Public de Câini din Alba Iulia, vă invită la Yard sale la Framm’s, sâmbătă, în data de 27 iulie 2024, în intervalul orar 10.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate