Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

România va fi lovită de primul val de caniculă din acest an. Disconfortul termic va fi accentuat

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

România va fi lovită de primul val de caniculă din acest an. Disconfortul termic va fi accentuat

Am traversat primele 24 de ore cu disconfort termic ridicat din această vară! Temperaturile au trecut de 30 de grade Celsius, la orele amiezii, în multe locuri din țară, însă mai rea a fost umezeala din aer.

De vineri, va fi și mai greu de respirat, ne avertizează meteorologii, care anunță caniculă în sud și în vest.

41 de grade Celsius. Aceasta a fost temperatura măsurată la nivelul asfaltului în centrul Capitalei. Toropiți, oamenii au căutat umbra copacilor sau răcoarea fântânilor arteziene, mai ales dacă au coborât din tramvaie sau troleibuze care nu sunt dotate cu aparate de aer condiționat.

Câțiva mineri în greva foamei de la Complexul energetic Oltenia aflați în Piață Victoriei, au trecut joi prin adevărate cazne. Unuia dintre ei i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La orele prânzului, temperatura înregstrată la stația meteo de la Băneasa depășea 30 de grade Celsius, însă în centrul orașului, în plin soare, temperatura resimțită de oameni era de 35 de grade Celsius. E doar începutul, meteorologii spun că în următoarele 24 de ore se va face și mai cald.

Oana Catrina, meteorolog ANM: „Disconfortul termic va fi accentuat în regiunile vestice și sudvestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă, în partea de sud și de est a teritoriului. Încălzirea s-a datorat avansului de la latitudini sudice a unei mase de aer cald care a crescut temperaturile la noi în țară.”

Cald va fi și la noapte, când se vor înregistra 19 grade.

În schimb cei care locuiesc la munte au avut parte de vreme instabilă. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea iar hidrologii au avertizat că se pot produce viituri în 11 județe din Moldova Transilvania și Bucovina.

Episodul de arșiță nu va fi unul de durată. Un val de aer rece va traversa țara de la vest la est. Meteorologii avertizează că schimbarea maselor de aer vine la pachet cu vijelii însoțite de tunete, fulgere și căderi de grindină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea