Rămâi conectat

Actualitate

România stă prost la exportul de ouă, fiind în urma unor state mai mici precum Cehia, Lituania, Bulgaria sau Letonia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele 28 de state membre UE au exportat ouă în valoare totală de 960 milioane de euro, anul trecut, marea majoritate a acestor exporturi, peste 90% sau 866 milioane de euro, fiind reprezentată de schimburile între statele membre, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.

Olanda este principalul furnizor de ouă pentru celelalte state membre UE, cu exporturi de 347 milioane de euro în 2016, 40% din valoarea totală a schimburilor intra comunitare, urmată de Polonia (181 milioane de euro, sau 21% din total), Germania (135 milioane de euro, 16%) și Belgia (51 milioane de euro sau 6%). Cu o valoare a exporturilor de ouă de 6,1 milioane de euro spre celelalte state membre UE, România este în urma unor state mai mici precum Cehia, Lituania, Bulgaria (11,3 milioane euro) sau Letonia (15,7 milioane de euro).

Pe de altă parte, în 2016, Germania a fost principalul importator de ouă provenite din alte state membre UE, cu o valoare a importurilor de 369 milioane de euro, 43% din total, urmată de Olanda, 176 milioane de euro sau 20%, Belgia, 58 de milioane de euro sau 7%, Marea Britanie, 34 milioane de euro sau 4%, Italia și Franța, ambele cu importuri de 28 milioane de euro sau 3%.

Când vine vorba de exporturile de ouă în afara UE, Elveția a fost principala destinație, cu o valoare a exporturilor de 34 milioane de euro în 2016, sau 36% din totalul exporturilor de ouă în afara UE, urmată de Emiratele Arabe Unite, 15 milioane de euro sau 15%, Israel, 6 milioane de euro sau 6%, Sierra Leone, 4 milioane de euro sau 5%, și Mauritania, aproape 4 milioane de euro sau 4%.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea