România nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. Ministrul Apărării: „Astăzi se merge pe armate profesioniste”
România nu va reveni la stagiul militar obligatoriu. Ministrul Apărării: „Astăzi se merge pe armate profesioniste”
În cursul serii de luni, 14 martie, Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a anunţat că România ”în niciun caz” nu va reveni la stagiul militar obligatoriu, lucru pe care nu-l poate susţine nici economici şi nu este nici practic. Dîncu afirmă că, în prezent, se au în vedere armate de profesionişti.
„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi. Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat, luni seară, la Digi 24, ministrul Vasile Dîncu.
„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste”
„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte, şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale, cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”., a mai spus Dîncu.
Ministrul Vasile Dîncu susține că a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud de la un sătean, care îl cunoștea și care l-a sunat imediat după incident.
„La început, eu am crezut, fiind din Bistrița, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă. Nu era o glumă totuși, pe mine m-a anunțat un sătean care mă cunoștea, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmpălat”, a spus Vasile Dîncu.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, luni seară, că drona căzută lângă un sat din judeţul Bistriţa era una de cercetare şi nu avea explozibil la bord.
„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă, un metru şi ceva are anvergura. Este o dronă de cercetare-informaţii, a fost identificat tipul, nu este cu explozibil. E o dronă care a căzut în Răchiţele şi a fost adusă de copii în sat şi nu era periculoasă. Este de fabricaţie sovietică, n-a fost folosită şi nu este în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, a mai spus Vasile Dîncu, luni, la sursa citată.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii