România este țara cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare din UE
România este țara cu cele mai mici alocări bugetare pentru cercetare și dezvoltare din UE
În 2021, totalul alocărilor bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare în întreaga UE s-a ridicat la 109,25 miliarde de euro, echivalentul a 0,8% din PIB. Aceasta reprezintă o creștere de 6 % față de 2020 și o creștere de 35 % față de 2011, arată datele Eurostat. România e în coada listei, cu cea mai mică alocare pe cap de locuitor, notează Economedia.ro.
C&D este un element central pentru multe politici la nivel european și național care vizează creșterea competitivității economiilor UE și a bunăstării cetățenilor săi, subliniază Eurostat.
Statisticile privind aceste alocări oferă o perspectivă asupra priorității pe care guvernele o acordă diferitelor activități publice de finanțare a cercetării și dezvoltării și sunt legate de aspectele politice prin intermediul unei clasificări pe “obiective” sau “scopuri”.
În 2021, alocările bugetare guvernamentale pentru cercetare și dezvoltare la nivelul UE s-au ridicat la 244 euro pe persoană, ceea ce reprezintă o creștere de 33% față de 2011 (184 EUR pe persoană). Cele mai mari alocări au fost înregistrate în Luxemburg (689 euro pe persoană), urmat la distanță de Danemarca (530 euro) și Germania (471 euro).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]