România ar putea cumpăra TANCURI de luptă americane: Ce se știe despre temutele tancuri Abrams
România ar putea cumpăra TANCURI de luptă americane: Ce se știe despre temutele tancuri Abrams
Ministerul Apărării Naționale va cere Parlamentului să aprobe achiziția unui batalion de tancuri americane Abrams, dar și alte echipamente militare.
Anunțul a fost făcut de către generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, în podcastul ”Observatorului militar” al MApN.
”Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Incicaș.
De ce a ales România tancurile Abrams? Incicaș a precizat că acest tip de tanc ”este cel mai bun mijloc”.
”Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, acesta este cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor.” – a mai spus generalul.
Potrivit Politico, în prezent, sunt țări care operează versiuni mai puțin moderne ale Abrams, printre care Australia, Irak, Egipt, Kuweit și Maroc, în timp ce Polonia are 250 de exemplare comandate, programate să înceapă să sosească în 2024.
Egiptul are, de departe, cele mai multe tancuri Abrams în serviciu, cu peste 1.000 de modele M1A1 mai vechi, ca urmare a unui acord de coproducție cu Statele Unite care durează de zeci de ani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ajutoare sociale 2025: România, țara asistaților sociali. Mulți refuză să muncească sau să își caute loc de muncă
Ajutoare sociale 2025: România, țara asistaților sociali. Mulți refuză să muncească sau să își caute loc de muncă Ministerul Muncii a oferit informații privind numărul persoanelor asistate social în România, iar situația este una îngrijorătoare. În anul 2024, 259.418 de români au primit venitul minim de incluziune. Deși valoarea ajutorului financiar este mică, mulți refuză […]