România a devenit principalul exportator de cereale din UE la sfârşitul lunii mai, cu 7,15 milioane tone exportate
România a devenit principalul exportator de cereale din UE, la sfârşitul lui mai 2017, potrivit ultimelor date ale Comisiei Europene citate de KeysFin, cu 7,15 milioane tone exportate, însemnând aproape un sfert din totalul exporturilor europene de cereale din recolta 2016-2017.
Din acestea, peste 5 milioane de tone au reprezentat exporturile de grâu (aproape dublu faţă de media înregistrată între 2011 şi 2015), arată datele centralizate de KeysFin.com. Din punctul de vedere al producţiei europene, recolta de cereale (inclusiv orez) a crescut cu 12% între 2010 şi 2015, la aproximativ 317 mil. tone, adică 12,5% din producţia globală.
Grâul, orzul, porumbul au fost principalele culturi (86% în 2015). Firmele franceze au realizat 22,9% din producţia de cereale din UE, cele germane (15,4%) şi poloneze (8,8%). România a fost în 2015 al cincilea producător de cereale din UE, cu 6% din total, nivel similar în Spania şi Italia.
Sursa: zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket Fructele și legumele arată mai proaspăt în magazin, în timp ce cele cumpărate ieri din același magazin își pierd culoarea și prospețimea. Acest lucru se datorează unor tehnici folosite de supermarket. Citește și: ANF: Câte legume și fructe comercializate în România au avut reziduuri […]