Rezultate foarte bune ale sportivilor de la CSŞ Câmpeni în sezonul competiţional de schi 2014-2015
Pentru sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni sezonul competiţional de schi a ajuns la final, cu rezultate foarte bune atât pe plan intern cât şi internaţional. De la sfârşitul lunii februarie, până după mijlocul lunii martie schiorii din Apuseni au concurat la cele mai importante competiţii de schi care se desfăşoară în România, Campionatele Sportive Şcolare, Campionatele Naţionale şi Campionatele Naţionale Universitare. La cele trei întreceri, reprezentanţii Clubului Sportiv Şcolar Câmpeni au obţinut 9 medalii: una de aur, 7 de argint şi una de bronz. Sportivii participanţi la aceste competiţii au fost: Copoţ Bianca (1995), Cristina Lazăr (1997) şi Mădălina Dogaru (1995), antrenate de prof. Tiberiu Tanţoş şi Andrei Culda (1994), pregătit de prof. Călin Gligor. La Campionatele Sportive Şcolare de la Petroşani care s-au desfăşurat în staţiunea montană Parâng, Copoţ Bianca a adus titlul de campioană a Cluburilor Sportive Şcolare la proba de slalom special. Tot aici, în a doua zi de concurs a obţinut locul secund, la proba de slalom uriaş. În cadrul aceluiaşi concurs au mai luat startul Andrei Culda – care a obţinut locul 5 la slalom special şi Cristina Lazăr, clasată pe locul 7 la slalom uriaş.
În martie, în Poiana Braşov s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de juniori – seniori, în cadrul cărora sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut următoarele rezultate:
*Copoţ Bianca: loc 5 la slalom Open, loc 4 la slalom juniori, loc 4 la Super Combinată Open, loc 2 la slalom uriaş Open, loc 5 la slalom uriaş juniori, loc 2 la combinata alpină Open, loc 2 la combinata alpină juniori, loc 3 la Super Combinată Juniori. În cadrul aceluiaşi concurs, Cristina Lazăr a obtinut un loc 7 la slalom juniori mici şi un loc 8 la slalom juniori mari, iar Andrei Culda un loc 12 la slalom juniori. La Campionatele Naţionale Universitare, Andrei Culda s-a clasat pe locul secund atât la proba de slalom cât şi la proba de slalom uriaş, iar Mădălina Dogaru a încheiat pe locul doi la proba de slalom. Copoţ Bianca a participat şi la numeroase concursuri internaţionale unde a obţinut rezultate mulţumitoare: *12-13 ianuarie la Predeal – FIS Race: locul 8 şi locul 9 la proba de slalom; *14-15 ianuarie la Predeal – Entry League FIS Race: locul 6 şi locul 9 la proba de slalom; *2-3 februarie, la Borovets (Bulgaria) – FIS Race: locul 8 la proba de slalom şi locul 11 la proba de slalom uriaş; *17-18 februarie, la Bianka Tatrznska (Polonia) – National Junior Championships: locul 21 la proba de slalom şi FIS Race locul 28 la proba de slalom; *19 februarie, la Zakopane (Polonia) – National Junior Championships: locul 11 la proba de slalom uriaş; *21-22 februarie, la Billa v Beskydech (Cehia) – University Race: locul 30 la proba de slalom şi locul 54 la proba de slalom uriaş; *7-8 martie, la Strbske Pleso (Slovacia) – FIS Race: locul 35 la slalom şi locul 38 la slalom uriaş.
„În general suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute în acest sezon competiţional care a fost unul lung şi destul de greu, cu multe concursuri. În ceea ce o priveşte pe Copoţ Bianca am reuşit să îmbunătăţim rezultatele faţă de sezonul competiţional trecut, mai ales pe plan internaţional unde a obţinut 146,84 de puncte la proba de slalom şi 191,74 de puncte la proba de slalom uriaş. În ceea ce priveşte campionatul intern, a fost destul de bine dar mai avem de muncit, a intervenit probabil şi oboseala acumulată în cursele internaţionale. Pentru sezonul viitor avem ca obiectiv obţinerea mai multor titluri naţionale şi apropierea de 100 de puncte în campionatul internaţional cel puţin la o probă”, a declarat antrenorul Tiberiu Tanţoş (CSŞ Câmpeni).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
Unirea Dej – CSU Alba Iulia 2-2 (2-1) | Studenții, doar remiză după o luptă în noroi CSU Alba Iulia a remizat în deplasare cu Unirea Dej, scor 2-2 (1-2), într-un meci contând pentru etapa a 13-a a eșalonului terț. Pe un teren desfundat, studenții au pierdut două puncte prețioase, la finele unui meci spectaculos, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan