Rezultate finale BACALAUREAT 2024 sesiune de toamnă, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro.
Rezultate finale BACALAUREAT 2024 sesiune de toamnă, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro.
Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, 30 august 2024, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă, după soluţionarea contestaţiilor.
Citește și: Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: 61 de candidați din Alba nu au participat la proba scrisă la alegere. Când se afișează rezultatele
CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ȚARĂ LA BACALAUREATUL 2024
CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ALBA LA BACALAUREATUL 2024
Luni, 19 august, a început a doua sesiune scrisă a examenului de bacalaureat. Peste 33.000 de candidaţi au fost aşteptaţi în bănci pentru a susține proba la limba şi literatura română. Pe 20 august a urmat proba obligatorie a profilului, adică matematica sau istoria, iar miercuri, 21 august, a urmat testul numărul 3, la alegere, în funcţie de profil. Afișarea primelor rezultate are loc luni, 26 august, iar notele finale au fst anunțate în data de 30 august, după soluționarea contestațiilor.
Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6. Potrivit ministerului Educației, afișarea primelor rezultate se face anonimizat, până la ora 12:00, pe site-ul dedicat și în centrele de examen.
Cum pot elevii să își vadă notele
Elevii absolvenţi ai clasei a 12-a trebuie să aibă la îndemână codul de candidat cu ajutorul căruia vor afla ce notă au luat la Bacalaureat. Notele pot fi verificate AICI. Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.
Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Bacalureat, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ — centre de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Bacalaureat care cuprinde:
-codul candidatului
-unitatea de învățământ de proveniență
–notele obținute la fiecare probă scrisă
media sau mențiunea „absent”/”eliminat din examen”, după caz
Ce poţi studia dacă nu iei bacalaureatul
Elevii de clasa a XII-a care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat 2024 mai au o șansă de a urma o formă de învățământ superior. Tinerii pot urma cursurile anumitor facultăţi. Este vorba de învățământul terțiar nonuniversitar, care se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat. Învăţământul terţiar nonuniversitar organizat în cadrul colegiilor are o durată de 1 – 3 ani, în funcţie de complexitatea calificării.
Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB
Universitatea „Spiru Haret” București – Colegiul Universitar „Spiru Haret”
Universtatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învăţământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT
Universitatea din Piteși – Colegiul UPIT
Universitatea „Eftimie Murgu” – Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” Reşiţa
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN
Universitatea „Ovidius” din Constanţa – Colegiul Universității Ovidius
Universitatea Danubius Galaţi – Colegiul Danubius – detalii aici
Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET
Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie. Rata de promovare după contestaţii, cea mai mare din ultimii 10 ani
Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, conform rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor a fost de 78,2%, cea mai mare din ultimii 10 ani. După evaluarea contestaţiilor depuse (51.373), s-au înregistrat 101.725 de candidaţi promovaţi, cu 2.354 mai mult faţă de rezultatele iniţiale (99.371 de candidaţi).
Astfel, din totalul celor 130.041 de candidaţi prezenţi (116.698 din promoţia curentă şi 13.343 din promoţiile anterioare), au promovat 97.066 de candidaţi din promoţia curentă (83,2%), respectiv 4.659 din promoţiile anterioare (34,9%). Au fost declaraţi respinşi 28.213 de candidaţi. Potrivit Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi candidaţi (18.852 din toate promoţiile) au obţinut medii situate pe segmentul 9 – 9,49, iar 59 de candidaţi au încheiat probele scrise cu media 10. În 2023, rata de promovare a examenului de Bacalaureat a fost de 75%, fiind aproximativ la același nivel cu procentul din sesiunea iunie – iulie 2022 (75,2%).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou
FOTO | Doamna Maria din Alba, sărbătorită de primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea la împlinirea vârstei de 100 de ani: A diploma „Vârsta de Aur”, flori și cadou Doamna Maria M. originară din județul Alba și în prezent locuitoare a Muncipiului Râmnicu Vâlcea a fost sărbătorită de reprezentanții primăriei la împlinirea onorabilei vârste de 100 de […]