Rezultate Evaluare Națională 2020: Astăzi se afișează rezultatele. Când se depun contestațiile și cum se calculează media de admitere la liceu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Rezultate Evaluare Națională 2020: Astăzi se afișează rezultatele. Când se depun contestațiile și cum se calculează media de admitere la liceu

Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate astăzi, până la ora 14:00, iar contestațiile se pot depune astăzi și mâine între orele 16:00 și 19:00, respectiv între orele 8:00 și 12:00.

Rezultatele înregistrate de elevii care au susţinut Evaluarea Naţională vor fi afişate mâine, însă într-un format anonimizat, adică fără numele şi prenumele candidatului, ci doar codul unic al elevului şi nota primită. Listele afişate în centrele de examen şi pe site-ul evaluare.edu.ro vor conţine codul unic al candidatului, şcoala de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media, conform Ministerului Educaţiei.

ELIT

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională este criteriul principal pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2020 este:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Repartizarea la liceu se face ordonând candidații în județul unde s-au înscris în mod descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

Fiecare candidat va fi repartizat, în funcție de media de admitere, la prima opțiune pusă în fișa de admitere. De aceea, ordinea opțiunilor de pe fișă este semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419