Rețeta zilei de miercuri: Găina oltenilor din Corbu
O mulţime de supoziţii şi câteva date istorice precise leagă Oltenia de Sicilia. Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei sicilieni îşi numesc insula „Oltenia Italiei”, şi asta în primul rând datorită unei particularităţi lingvistice: şi într-o parte, şi în cealaltă se foloseşte mult perfectul simplu în vorbirea curentă.
Poate, dacă am face o cercetare etimologică şi istorică mai în adâncime, ar trebui să spunem mai degrabă Olteniei că este „Sicilia României” – şi asta pentru că strămoşii lor, mercenari în legiunile romane, au fost campaţi aici vreo două secole. Dar să-i lăsăm pe istorici şi lingvişti să rezolve dilema. Noi ne întoarcem în Oltenia, pentru o rețetă de găină oltenească.
Ai trebuință de: o găină de 1,5 kg, 500 g orez, 6 roșii, 2 morcovi, o țelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, doi ardei, două cepe, 4 căței de usturoi, 200 g ciuperci, 70 m ulei, cimbru, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper.
Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]