Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri: Găina oltenilor din Corbu

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

O mulţime de supoziţii şi câteva date istorice precise leagă Oltenia de Sicilia. Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei sicilieni îşi numesc insula „Oltenia Italiei”, şi asta în primul rând datorită unei particularităţi lingvistice: şi într-o parte, şi în cealaltă se foloseşte mult perfectul simplu în vorbirea curentă.

Poate, dacă am face o cercetare etimologică şi istorică mai în adâncime, ar trebui să spunem mai degrabă Olteniei că este „Sicilia României” – şi asta pentru că strămoşii lor, mercenari în legiunile romane, au fost campaţi aici vreo două secole. Dar să-i lăsăm pe istorici şi lingvişti să rezolve dilema. Noi ne întoarcem în Oltenia, pentru o rețetă de găină oltenească.

Ai trebuință de: o găină de 1,5 kg, 500 g orez, 6 roșii, 2 morcovi, o țelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, doi ardei, două cepe, 4 căței de usturoi, 200 g ciuperci, 70 m ulei, cimbru, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea