Rețeta zilei de miercuri, 6 mai: Kugelhopful „casei Bacalbașa”
Vasul în care se pregăteşte kugelhopful te face să te gândeşti fie la un turban, fie la razele soarelui. De altfel, într-o enciclopedie din secolul al XVIII-lea «kouglof» însemna «bonetă turcească». În Ţările de Jos, acestui… hai să-i zicem cozonac i se mai spunea chiar «turban». În Franţa, reţeta a fost adusă la Versailles de Regina Maria-Antoaneta. Cât despre forma în care se pregăteşte – tronconică şi cu caneluri de jur împrejur, având o gaură în mijloc – ea a rămas neschimbată din secolul al XVI-lea, însă forme asemănătoare (care permiteau o coacere uniformă) existau încă din perioada Imperiului Roman.
Pentru jurnalistul Constantin Bacalbașa, autorul ”Dictaturii gastronomice”, aceasta este, simplu, prăjitura casei:
Să treci prin sită, într-o cratiţă, 100 g de făină. Faci în mijloc o gaură, pui acolo 25 g de drojdie de bere subţiată în 150 ml de lapte călduţ, mai pui 160 g de unt, puţină sare, 3 ouă întregi şi o lingură de supă plină cu zahăr pisat…
Citește toată rețeta pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]