Rețeta zilei de miercuri, 27 mai: Borș „holtei” cu sfeclă roșie
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseau prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul după mai multe zile de înfruptări din bucate de soi.
Borşul se pregăteşte din huşti, tărâţe de grâu şi mălai, iar în unele gospodării se adaugă şi câteva frunze de vişin ca să capete un gust mai bun. Pentru ca borşul să se acrească repede, este bine ca acela care îl face să tragă de urechi cea mai ursuză persoană din sat. Cu cât supărarea lui va fi mai mare, cu atât se va acri mai tare borşul.
Borşul din sfeclă se face foarte uşor din…
Află rețeta de pe ANTENA SATELOR
foto: antenasatelor.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie?
Pensii 2025: Cum afli online ce vechime în muncă ai și dacă ai plătite contribuțiile pentru pensie? Din 2025 românii pot verifica vechimea în muncă cu un click, pe internet, fără a mai fi necesar să se deplaseze la ghișeu și să stea la coadă. Sistemul de evidență a contractelor de muncă este de acum […]