Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de miercuri, 21 octombrie: Papricaș de cartofi (în două variante, de post și de dulce)

Ioana Oprean

Publicat

în

Bunică-mea obișnuia să îmi zică așa: „Dacă știi când și câtă sare să pui în mâncare, e imposibil să nu îți iasă ceva gustos!”. Cu sarea nu-i întotdeauna ca-n basmul lui Ispirescu. Dar e bine să ții cont de câteva sfaturi.Bunăoară, despre cartofi.

Cartofii curățați de coajă și puși la fiert pentru piure se sărează cu câteva minute înainte de a fi gata. Sarea adăugată la început îi va întări și nu vor rămâne făinoși. Dimpotrivă, când vrei să faci o supă sau o mâncare de cartofi, sarea se pune dintru început. Cât despre cartofii prăjiți, ei se sărează abia după ce sunt gata.

Nu întâmplător am amintit acum despre câtă sare pui în cartofi. Rețeta pe care vreau să v-o ofer este aceasta: papricașul de cartofi. Cu untură, în zilele de dulce, și cu untdelemn, în cele de post.

La 5-6 cartofi potrivit de mari, pui o lingură de untură sau două de untdelemn. Și pe asta tot de la bunica o știu: grăsimea vegetală trebuie folosită în cantitate dublă față de grăsimea animală. Mai adaugi o linguriță de boia dulce (sau/și un ardei gras ori un gogoșar), o ceapă potrivit de mare, tăiată mărunțel, și-o lingură de pătrunjel verde tocat… (Z.U.)

Citește rețeta pe ANTENA SATELOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle, prăznuiți în 21 decembrie de credincioși

Ioana Oprean

Publicat

în

Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle sunt prăznuiți în 21 decembrie de credincioșii ortodocși. Sfânta Muceniţă Iuliana a trăit pe vremea împăratului Maximian. Era din Nicomidia, copila unor părinţi bogaţi. Părinţii au logodit-o cu un senator elin, cu numele Eleusie. Logodnicul voia să se facă nunta, dar sfânta n-a vrut, ci a zis: „Nu […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Mădălina Opriș

Publicat

în

Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria și tradiția împodobirii bradului Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții din lume. Dacă te întrebi de unde provine acest obicei, se pare că a fost preluat de la triburile germanice, însă în vremurile respective decorațiunile erau mult mai simple decât în […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Ioana Oprean

Publicat

în

Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea