Rămâi conectat

Curier Județean

Rețetă inedită! Chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, a pus trandafirii la murat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Murăturile, fie că sunt gogonele, castraveți, gogoșari sau varză, sunt nelipsite din cămara oricărui român, însă chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, cunoscut pentru inventivitatea și modul în care reinterpretează rețete clasice, a ales un alt ingredient principal pe care-l pune la murat: trandafirii.

trandafiri la muratPentru ”Rose de Toma”, așa cum și-a denumit rețeta autorul, este nevoie de mai mulți trandafiri cu petale, de preferat boboci, 300 ml. apă, trei linguri de zahăr, oțet, 2-3 foi de dafin, piper roșu și negru, o lingură și jumătate de sare de mare, boabe de muștar, un baton de scorțișoară, usturoi, zeamă de la o lămâie și hrean.

”Se pun în apă, care anterior este fiartă și lăsată să se răcească, boabele de muștar și sarea, apoi se amestecă. Se adaugă zahărul, scorțișoara și usturoiul. După ce se amestecă din nou, se pune piperul — roșu și negru—, oțet, dafin, hrean și zeama de la lămâie. Se pune totul într-o caserolă, după care se adaugă trandafirii. Este de preferat să se folosească boboci de trandafiri. După două săptămâni de păstrat la frigider, trandafirii murați se pot consuma în loc de gogonele sau de castraveți murați, de exemplu’, a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Toma.

El a precizat că ar fi indicat să se folosească trandafiri de culoare roz, care ar fi mai aromați.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Competiție pentru atribuirea unui contract „la cheie” pentru asigurarea siguranței în alimentare a parcului eolian de la Curcubăta Mare: „Injecție” de 8,5 milioane de lei

Lucian Daramus

Publicat

în

Competiție pentru atribuirea unui contract „la cheie” pentru asigurarea siguranței în alimentare a parcului eolian de la Curcubăta Mare: „Injecție” de 8,5 milioane de lei Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) SA pune la bătaie un contrcat de aproximativ 8,5 milioane de lei pentru asigurarea siguranței în alimentare a parcului eolian de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea