Rămâi conectat

Politică Administrație

Rețea de canalizare menajeră pe o stradă din Cricău și în satul Tibru: O nouă licitație pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețea de canalizare menajeră pe o stradă din Cricău și în satul Tibru: O nouă licitație pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Primăria Cricău a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră pe strada Axente Sever din satul Cricău și în satul Tibru. Valoarea totală estimată a contractului propus este de 5,2 milioane de lei, fără TVA.

Citește și: Podul peste râul Mureș între Blandiana și Șibot, mai aproape de realitate. Primăria comunei Blandiana a lansat o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor

La această dată, localităţile Cricău și Craiva beneficiază de sisteme de colectare şi epurare a apelor uzate menajere provenite de la populaţie și agenţi economici şi de la instituţiile publice locale, sisteme aflate în curs de preluare de către operatorul regional. Localitatea Tibru și, parțial, strada Axente Sever din localitatea Cricău, nu dispun de un sistem de canalizare a apelor menajere.

Pentru localitatea Tibru se propune realizarea unei rețele noi de canalizare menajeră, care va deservi toți consumatorii din localitate. Proiectul prevede și acoperirea integrală cu rețea de canalizare menajeră a străzii Axente Sever din localitatea Cricău.

Inexistenţa sistemului centralizat de alimentare cu apă în localitatea Tibru cauzează formarea unor debite însemnate de ape uzate, încărcate cu substanțe organice, care, deversate liber în mediul natural, în lipsa unui sistem centralizat de colectare, evacuare și epurare a acestora, generează impurificarea apelor de suprafață și subterane, a solului şi subsolului.

Evacuarea apelor uzate menajere direct în factorii de mediu, prin latrinele sau fosele neetanșe, contribuie la creșterea conținutului în poluanți al apei freatice peste limitele admise și compromiterea acestora ca factor de mediu cât și ca folosință de apă pentru localitățile din aval, afirmă reprezentanții Primăriei Cricău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția” În data de 20 octombrie 2024, candidatura lui Silviu Ponoran pentru Senat a fost INVALIDATĂ prin hotărâre definitivă de Curtea de Apel. Candidatura lui Ponoran la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea