Rămâi conectat

Curier Județean

Rețea de apă potabilă în localitatea Mușca, comuna Lupșa: Investiție de peste 7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Mușca, comuna Lupșa, vor beneficia în curând de rețea de apă potabilă. Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde realizării proiectului în valoare de peste 7 milioane de lei.

Localitatea Mușca, nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă. Se propune un sistem de alimentare cu apă din rezervorul amplasat la Mănăstire (în curs de execuție), rezervor care se va alimenta din magistrala CTTA. Ulterior, din rezervor în proiectul CTTA se va executa o conductă de alimentare cu apă a localității MUȘCA, conductă de la care se va executa restul rețelei și a echipamentelor.

Proiectul este localizat in intravilanul comunei Lupșa, fiind localizat pe drumurile din localitatea Mușca.

Majoritatea gospodăriilor se alimentează cu apă din fântâni sau diferite tipuri de captări (curs de apă, foraj), dar nu beneficiază de apă potabilă. Situația actuală este incompatibilă cu normele sanitare din U.E., dar și cu normele societății moderne, iar populația este expusă riscului epidemiologic de apariție a îmbolnăvirilor hidrice.

Consiliul Local LUPȘA urmărește branșarea tuturor proprietățiilor la sistemul de alimentare cu apă potabilă centralizat.

Obiectivul general al investiției este creșterea capacității autorităților publice locale pentru aplicarea sistemului de alimentare cu apă, în vederea conformării cu cerințele reglementărilor naționale și europene în domeniu, prin realizarea infrastructurii specifice acestor lucruri, pregătirea personalului de exploatare a investiției și implicarea societății locale, civile și de afaceri și respectarea principiilor de „mediu curat”.

Scopul principal al acestor lucrări este satisfacerea cerințelor de consum și a exigențelor de calitate impuse de normele interne și europene în vigoare.

Prin soluția propusă se urmărește ca apa potabilă să ajungă la populație, agenți economici sau la activități publice. Utilizatorul de apă are obligația epurării locale a apelor uzate, astfel încât în punctul de control să fie asigurată respectarea condițiilor prevăzute în contractul-abonament și în avizul/autorizația de gospodărire a apelor.

Valoarea totală a investiției este de 7,789,815.662 lei la care se adaugă TVA. Perioada de implementare propusă este de 24 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea