Remus Pricopie vrea ca examenul de Bacalaureat de anul viitor să fie şi mai diferenţat. Vezi modificările deja făcute
Ministrul Educaţiei doreşte ca examenul diferenţiat să continue şi la anul şi susţine că schimbarea de anul acesta este doar un pas în ceea ce va urma. Remus Pricopie a anunțat că diferențiarea subiectelor la matematică, fizică și chimie pentru elevii de la profilul tehnologic nu este decât primul pas dintr-o serie de modificări menite să schimbe structura Bacalaureatului în profunzime.
„Un elev trebuie să fie evaluat după ceea ce a învăţat, nu după ceea ce nu a învăţat, prin urmare nu exclud ca procesul de diferenţiere a subiectelor de Bac să continue şi la anul, să asistăm la o diferenţiere şi mai mare în cazul învăţământului profesional şi tehnic“, a declarat Pricopie prezent, ieri, la conferinţa “Formarea profesională în industria mobilei: probleme şi soluţii” confom Evenimentul Zilei.
Amintim faptul că Ministerul Educaţiei a anunţat o serie de modificări în susţinerea examenului de bacalaureat din sesiunea de vară din 2013 înainte cu două săptămâni de începere.
Prima, şi cea mai importantă, dintre modificări vizează introducerea a două tipuri de subiecte de examen la limba şi literatura română, diferenţierea fiind făcută între elevii care au absolvit profilul real, sau filiera tehnologică şi vocaţională şi absolvenţii profilurilor umanist şi pedagogic. Această diferenţiere a apărut ca urmare a diferenţelor dintre numărul de ore dedicat disciplinei Limba şi literatura română, care este mai mare în cazul specializărilor de la profilul umanist sau pedagogic.
Cea de a doua modificare din examenul de bacalaureat din sesiunea 2013 se aplică structurii subiectului al II-lea din cadrul probei scrise de Limba şi literatura română, din care a fost eliminat textul aforistic/critic, care urmărea demonstrarea de către candidat a competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii în diverse situaţii de comunicare.
Modificarea s-a produs după ce s-a constat că receptarea textului – folosit ca suport la acest subiect, îi punea în dificultate pe candidaţi, cei mai mulţi concentrându-se pe ideea formulată în citat (de cele mai multe ori înţeleasă greşit).
A treia modificare se aplică examenului de Matematică, unde vor fi subiecte diferite pentru cei de la filiera tehnologică faţă de absolvenţii de la filiera de Ştiinţele Naturii.
Toate schimbările au fost introduse încă de anul trecut în modelele de subiecte pentru bacalaureat şi au fost publicate pe www.edu.ro, dar nu fuseseră incluse până acum în metodologia examenului din acest an.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii