REGULI NOI privind înmatricularea maşinilor, într-un Ordin MAI publicat în Monitorul Oficial
Ordinul MAI prin care au fost impuse noi reguli privind înmatricularea mașinilor este în vigoare din 12 iunie, data publicării în Monitorul Oficial nr. 431/2017.
Principalele completări şi modificări privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizației de circulaţie provizorie sau pentru probe a autovehiculelor:
– Tarifele pentru plăcile cu numere de înmatriculare, precum şi contravaloarea certificatelor de înmatriculare şi a autorizațiilor provizorii pot fi achitate: prin virament, prin mijloace de plată online, la POS-urile instalate la unităţile Trezoreriei Statului sau la sediile instituţiilor publice beneficiare ale sumelor şi prin alte modalități de plată reglementate de acte normative în vigoare, prin mandat poştal sau în numerar la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiilor prefectului, la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului.
– Dacă este nevoie de copia unui document, aceasta poate fi transmisă şi în format electronic, prin e-mail, la adresa aflată pe pagina de internet a instituţiei prefectului din care face parte serviciul public comunitar regim permise.
– Dacă vi se trimite certificatul de înmatriculare prin poştă, vi se eliberează un document, cu valabilitate pentru 15 zile, care atestă înmatricularea vehiculului şi emiterea certificatului de înmatriculare corespunzător.
– Înscrierea în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane care poate folosi vehiculul prespune solicitarea explicită, în cerere, din partea proprietarului. Este nevoie şi de documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie.
– Dacă vehiculul este folosit în sistem leasing, la înmatriculare se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor.
– Documentele originale se restituie pe loc, după confruntarea copiilor cu acestea. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odată cu eliberarea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.
– La transferul dreptului de proprietate asupra maşinii, se păstrează corespunzător obligaţiile modificate, arătate mai sus (înscrierea în cerere a unei a doua persoane cu drept de conducere, maşina folosită în leasing).
– În cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra vehiculului se realizează prin formularul tipizat « Contract de înstrăinare-dobândire », folosit odată cu Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, fişa de înmatriculare a vehiculului nu se mai solicită.
– Până la înmatriculare, se autorizează provizoriu circulația autovehiculelor şi a remorcilor neînmatriculate. Autorizaţia de circulaţie provizorie se emite pentru o perioadă de maximum 90 de zile sau pentru perioade mai scurte, care, cumulat, nu pot depăşi 90 de zile. Valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie nu poate depăşi data la care expiră RCA.
– Regimul rablelor. Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot depune o cerere privind radierea din circulaţie, al cărei model este prevăzut în anexa la ordinul despre care discutăm, dacă fac dovada depunerii acestora într-un spaţiu adecvat.
Sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 19 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor