Reguli noi pe care trebuie să le respecte restaurantele: Amenzi pentru risipa mâncării. Clienții nu vor mai plăti recipientele și mâncarea se poate lua la pachet
Reguli noi pe care trebuie să le respecte restaurantele: Amenzi pentru risipa mâncării. Clienții nu vor mai plăti recipientele și mâncarea se poate lua la pachet
O serie de noi reguli urmează să înceapă de joi, 21 martie, pe care restaurantele și alte magazine trebuie să le respecte. Amenzi de peste 20.000 de lei pentru risipa mâncării și beneficii pentru clienți.
Începând de joi, 21 martie, toate localurile trebuie să afișeze vizibil fie la intrarea în restaurant, fie în meniu posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu reușesc să o mănânce în restaurant.
Clienții nu vor mai plăti nimic pe recipiente, al căror cost va fi suportat de local, restaurant sau cafenea.
În ce privește magazinele alimentare, acestea trebuie să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor ONG-uri sau adăposturi pentru animale.
Lista principalelor reguli privind risipa alimentara care se aplică de joi, 21 martie:
– măsuri de responsabilizare pentru diminuarea risipei alimentare pe lanţul agroalimentar, începând cu producţia, procesarea, depozitarea, distribuţia şi comercializarea alimentelor, inclusiv în sectorul de industrie hotelieră şi al serviciilor alimentare;
Citește și: Restaurantele vor fi obligate să dea GRATIS clienților apă potabilă – proiect de lege
– măsuri privind vânzarea cu preţ redus a produselor aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate;
– măsuri pentru redistribuirea alimentelor prin transfer cu titlu gratuit, pentru consumul uman, către operatorii receptori (Regulamentul CE nr. 852/2004), precum şi măsuri privind redistribuirea alimentelor, prin transfer, pentru consumul uman, către operatori economici;
– măsuri pentru utilizarea şi consumul produselor alimentare în hrana animalelor, până la expirarea termenului de valabilitate a acestora, cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare în domeniul nutriţiei animale;
– măsuri pentru direcţionarea produselor de origine animală devenite improprii consumului uman către utilizatori înregistraţi în vederea utilizării de material categoria 3 pentru hrana animalelor din adăposturi;
– măsuri pentru direcţionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal în vederea valorificării lor prin transformare în compost;
– măsuri pentru direcţionarea produselor agroalimentare devenite improprii consumului uman sau animal în vederea valorificării lor prin transformare în biogaz;
– măsuri pentru dirijarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman către o unitate de procesare autorizată;
– măsuri pentru eliminarea şi utilizarea subproduselor de origine animală şi a produselor derivate, materiale de categoria 3.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Care este configurația Guvernului Bolojan: Nume noi, dar și destule vechi. Cinci vicepremieri
Care este configurația Guvernului Bolojan: Nume noi, dar și destule vechi. Cinci vicepremieri Configurația Guvernului Bolojan cuprinde nume noi, dar și destule vechi. Citește și: Noul Guvern, pe repede înainte. Ilie Bolojan: „Foarte probabil, luni se va semna protocolul coaliției” Guvernul condus de Ilie Bolojan va număra cinci vicepremieri: Marian Neacşu (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), […]
ANOFM: Stimulent financiar lunar pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței
ANOFM: Stimulent financiar lunar pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței Firmele care angajează elevi sau studenţi în perioada vacanţei pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, informează vineri Agenţia Naţională pentru […]
Perioada de angajare de probă 2025: Durată, drepturile angajatului și încetarea contractului de muncă
Perioada de angajare de probă 2025: Durată, drepturile angajatului și încetarea contractului de muncă Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă. Codul Muncii reglementează durata maximă a perioadei de probă, care variază în funcție de poziția ocupată: *90 de zile pentru funcțiile de execuție *120 […]