Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Restaurantele vor fi obligate să dea GRATIS clienților apă potabilă – proiect de lege

Ioana Neag

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restaurantele vor fi obligate să dea GRATIS clienților apă potabilă – proiect de lege

Legea va obliga proprietarii restaurantelor, barurilor și cantinelor să ofere apă potabilă clienților, dacă aceștia solicită. Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis

Restaurantele, barurile și cantinele vor fi obligate, prin lege, să le ofere apă potabilă clienților care vor cere asta.

Legea vizează și companiile de catering, care vor fi nevoite să le pună la dispoziție apă de la robinet celor care vin să îşi ridice comenzile.

Citește și: Legea risipei alimentare promulgată de Iohannis. Amenzi de până la 20.000 lei pentru magazinele și restaurantele care nu o respectă

Proiectul de lege a primit vot favorabil în Camera Deputaților, care este for decizional. Odată ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare.

Scopul acestei legi

Această inițiativă legislativă vine ca un răspuns la necesitatea creșterii accesibilității la apă potabilă și la combaterea consumului excesiv de băuturi ambalate, care au un impact negativ asupra mediului din cauza deșeurilor generate.

De asemenea, legea are potențialul de a reduce costurile pentru consumatori și de a promova un stil de viață mai sănătos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea