Rămâi conectat

Actualitate

Reguli noi la călătoria cu trenul: Persoanele bolnave NU vor mai putea călătorii cu trenul dacă pun în pericol sănătatea celorlalți pasageri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli noi la călătoria cu trenul: Persoanele bolnave NU vor mai putea călătorii cu trenul dacă pun în pericol sănătatea celorlalți pasageri

Un proiect de Ordonanță a Guvernului care propune schimbări semnificative în domeniul călătoriilor cu trenul, vizând în mod special pasagerii cu probleme de sănătate, a fost publicat recent de Ministerul Transporturilor.

Aceste modificări vin în contextul actual al creșterii prețurilor și al necesității alinierii la reglementările europene. Proiectul de ordonanță vizează, de asemenea, reguli noi privind informarea călătorilor și gestionarea întârzierilor.

Citește și: Reduceri de 20% pentru călătoriile cu trenul în mai multe ţări europene: Anunțul CFR Călători

Accesul la tren pentru persoanele bolnave

Conform noilor prevederi propuse, persoanele care, din cauza unei boli, ar putea pune în pericol sănătatea celorlalți pasageri nu vor mai putea călători cu trenul. Aceasta este o schimbare semnificativă față de regulamentul actual, care permitea călătoria acestor persoane dacă rezervau întregul compartiment. Ministerul Transporturilor subliniază că această măsură este necesară pentru a proteja sănătatea publică și că respectă reglementările europene.

În cazul în care o persoană se îmbolnăvește pe parcursul călătoriei, operatorul feroviar este obligat să o transporte până la prima stație, unde va primi îngrijiri medicale necesare. De asemenea, se prevede restituirea diferenței dintre tarifele plătite și cele aferente parcursului efectuat.

Informarea călătorilor atunci când trenul are întârziere sau este anulat

O altă modificare esențială din propunerea Ministerului Transporturilor este legată de informarea călătorilor. Operatorii de transport feroviar vor fi obligați să anunțe imediat călătorii în cazul anulării sau întârzierii unui tren. Aceasta trebuie făcută prin diverse mijloace, inclusiv afișarea pe site-urile de internet ale companiilor și, acolo unde este posibil, în stații.

Călătorii vor fi astfel mai bine informați, putând să își ajusteze planurile de călătorie în funcție de situațiile neprevăzute. Aceasta este o măsură care va contribui la creșterea transparenței și la îmbunătățirea experienței pasagerilor.

Drepturile călătorilor în cazul în care pierd trenul de legătură

Noile reglementări propuse de Ministerul Transporturilor includ și clarificări privind drepturile călătorilor în cazul pierderii trenului de legătură din cauza întârzierilor. În astfel de situații, operatorii feroviari vor fi obligați să transporte călătorii, fără costuri suplimentare, cu primul tren disponibil. Acesta poate fi un tren de serviciu public sau comercial, de același rang sau de rang inferior, la aceeași clasă de călătorie sau, dacă este posibil, la o clasă superioară.

Aceste măsuri sunt menite să asigure călătorilor o continuare cât mai rapidă și eficientă a călătoriei, reducând astfel impactul întârzierilor și asigurând respectarea drepturilor pasagerilor.

Propunerile Ministerului Transporturilor sunt în prezent în dezbatere publică și urmează să fie aprobate. După intrarea în vigoare, toate aceste măsuri vor fi aplicate de CFR Călători și de ceilalți operatori privați feroviari. Aceste schimbări reprezintă un pas important către alinierea la standardele europene și îmbunătățirea serviciilor feroviare din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

TITULARIZARE 2024: Rezultatele finale, după contestații au fost publicate pe edu.ro

Bera Larisa

Publicat

în

TITULARIZARE 2024: Rezultatele finale, după contestații au fost publicate pe edu.ro Rezultatele finale de la concursul național de Titularizare 2024 au fost publicate miercuri, 31 iulie, pe site-ul edu.ro. Candidații nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații la sediile inspectoratelor şcolare sau le-au transmis prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea