Reguli ale oamenilor bogați – Respectă-le și tu, dacă vrei să ai bani!
Trebuie să faci ceva, să cumperi ceva sau să începi ceva pentru a avea succes financiar. Trebuie să vezi oportunitățile care sunt în jurul tău în loc să te concentrezi pe faptul că este posibil să pierzi bani. Studiile arată că oamenii bogați se concentrează pe oportunități iar persoanele sarace se concentrează pe probleme.
Oamenii bogați văd o potențială dezvoltare. Saracii văd o potențială pierdere. Oamenii bogați se concentrează pe câștig. Oamenii săraci se concentrează pe riscuri.
Oamenii săraci văd mereu partea goală a paharului, văd mereu ceea ce ar putea funcționa prost într-o chestiune: „Ce nu ar merge?” sau „Clar că nu se poate”. În schimb, oamenii bogați își asumă responsabilitatea pentru crearea propriei vieți: „Va functiona pentru că o voi face eu să funcționeze”.
În lumea financiară, ca în orice alt domeniu, riscul este direct proporțional cu câștigul; în general cu cât este riscul mai mare cu atat este și premiul mai mare. Iar oamenii cu minte de învingători sunt dispuși să-și asume acel risc.
Oamenii bogați se așteaptă să aibă succes. Au încredere în abilitățile lor, au încredere în creativitatea lor, sunt conviși că vor obține ceea ce doresc atât timp cât vor face totul pentru a ajunge acolo.
Pe de altă parte, săracii se așteaptă să dea greș. Lipsa de încredere în ei înșiși și în abilitățile lor făcându-i să creadă că nimic nu va merge cum trebuie și totul va fi o catastrofă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază Fiecare om care trăieşte într-o societate trebuie să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este esenţial în stabilirea unor relaţii cu cei din jur. Oamenii nu trebuie priviţi în funcţie de clasa […]
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]