Regele Mihai a pierdut, la prima instanță, procesul cu ANAF prin care a contestat obligațiile fiscale restante
Regele Mihai nu a avut câștig de cauză, vineri, la Curtea de Apel, în procesul prin care contestă obligaţiile fiscale către bugetul de stat, decizia putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de cinci zile.
„Respinge excepţia inadmisibilităţii. Respinge cererea ca neîntemeiată. Dispune restituirea cauţiunii consemnate în cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs în cinci zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată public prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 24.06.2016”, scrie în minuta Curţii de Apel Bucureşti.
Cererea Regelui Mihai I de anulare a actului administrativ din 4 mai a fost înregistrată în 8 iunie la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
Regele Mihai I a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice.
Biroul de presă al Regelui Mihai I anunţa, în 17 mai, că datoriile Majestăţii Sale la bugetul de stat, peste 4,1 milioane de lei, cuprinse în lista datornicilor publicată de ANAF, au fost contestate, iar o procedură judiciară este în curs de desfăşurare.
„Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare”, potrivit sursei citate.
Regele Mihai I apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu o datorie totală de peste 4,1 milioane de lei. Potrivit listei publicate de ANAF, regele Mihai I are obligaţii fiscale principale la bugetul de stat de 1.999.187 de lei şi penalităţi de 2.107.948 de lei, suma totală datorată statului ajungând la 4.107.135 de lei.
Fiscul a publicat în 16 mai lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025: Cardurile sociale vor fi alimentate în curând cu prima tranşă de bani. Cine poate beneficia de ajutor
Vouchere pentru alimente 2025: Cardurile sociale vor fi alimentate în curând cu prima tranşă de bani. Cine poate beneficia de ajutor Cardurile sociale vor fi alimentate luna viitoare cu prima tranşă de bani. Voucherele pentru alimente vor fi încărcate cu 125 de lei, pentru prima dată în acest an. În 2025, programul „Sprijin pentru România” […]
„Luna Florilor”, fenomen astronomic inedit la sfârșitul primăverii: Ce este microluna și de ce se formează
„Luna Florilor”, fenomen astronomic inedit la sfârșitul primăverii: Ce este microluna și de ce se formează Un fenomen astronomic inedit, denumit „Luna Florilor” sau microluna, va avea loc la sfârșitul săptămânii 12-18 mai 2025 și, potrivit NASA este strâns legat de sfârșitul primăverii și debutul verii, transmite Live Science. „Luna Florilor”, fenomenul astronomic, care definește […]
Cum va fi vremea mâine în România: Prognoza meteo pentru duminică, 11 mai 2025 Duminică, 11 mai 2025 cerul va avea înnorări și temporar vor fi ploi, și cu caracter de aversă, la început în Maramureș, nordul Crișanei și al Moldovei, apoi și în Transilvania, restul Crișanei și al Moldovei, local în Banat, Oltenia și […]