Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recursul lui Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba Iulia. ÎCCJ a amânat pronunțarea pentru marți, 26 noiembrie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât în urmă cu puțin timp să amâne pronunțarea în ceea ce privește recursul formulat de avocații fostului șef al BCCO Alba Iulia la prelungirea măsurii arestării preventive cu 30 de zile, pentru marți, 26 noiembrie.

Recursul la decizia de a îl cerceta în stare de arest pe Berbeceanu, luată marți, 19 noiembrie de către magistrații Curţii de Apel Bucureşti, a fost judecat astăzi pentru mai multe ore, de magistrații ÎCCJ.

Măsura arestării preventive, luată asupra lui Traian Berbeceanu în data de 24 octombrie, ar fi expirat astăzi, 22 noiembrie.

Dosarul fostului polițist de elită a fost judecat de completul nr. 10., format din Valentin Horia Şelaru – preşedinte, şi din judecătorii Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean.

Daniel Tiliciu, avocatul lui Berbeceanu, a declarat că procurorii DIICOT au depus recent la dosar două noi denunțuri impotriva lui Traian Berbeceanu. Proaspeții denunțători sunt, deținutul Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, aflat în închisoare pentru infracțiuni de corupție, şi interlopul hundeorean Gheorghe Ioniţă, cunoscut sub porecla de Ghiţă Francezul, care este cercetat in dosarul Hidra. Potrivit lui Tiliciu, Traian Berbeceanu a lucrat, in trecut, in dosarele celor doi care au formulat denunţuri impotriva sa.

Apărătorul lui Berbeceanu a solicitat magistraților ÎCCJ înlocuirea măsurii arestării cu interdicția de a părăsi țara și casarea încheierii de arestare. Berbeceanu, în ultimul cuvânt susține că denunțătorii lui au apărut în fața multor instanțe și nu au zis nimic. Fostul șef al BCCO Alba și-a exprimat în fața judecătorilor aprecierea pentru faptul că structura centrală a DIICOT a preluat dosarul de la DIICOT Alba, arătându-se totodată încrezător că lucrurile se vor lămuri în favoarea aflării adevărului.

Fostul șef al BCCO Alba Iulia este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional acuzat de evaziune fiscală. Traian Berbeceanu susține însă că dosarul lui ar fi unul “fabricat” de procurori, în vederea eliminării sale din ”sistem” și pentru protejarea unui grup de interese format din magistrați din Alba, oameni de afaceri și politicieni, care se simțeau amenințați de cercetările pe care le făcea înainte de a fi reținut.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | ACCIDENT în Petrești: Coliziune între două mașini

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | ACCIDENT în Petrești: Coliziune între două mașini Un accident s-a produs sâmbătă, în jurul orei 11.30 în Petrești. Este vorba de două mașini implicate. Revenim cu amănunte. Secțiune Știri sub articolul principal Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI Ultimele știri publicate în Ziarul Unirea Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta: Anunțul lui Sorin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea