Rămâi conectat

Curier Județean

Reconstituirea Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918, Zborul Unirii, Inaugurarea Sălii Unirii, Ședințele solemne ale Parlamentului și Guvernului – între proiectele care primesc finanțare de la Ministerul Culturii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat vineri, 6 iulie 2018, 350 de proiecte/manifestări/acțiuni, cu o valoare totală de 50.055.165 de lei, dintre care 86 ale autorităților și instituțiilor publice centrale, în sumă totală de 16.896.865 de lei, și 264 ale unităților administrativ-teritoriale, cu o valoare totală de 33.158.300 de lei.

Alba Iulia primește finanțare pentru restaurarea, reabilitarea, reamenajarea unor obiective de patrimoniu, respectiv monumentele și clădirile reprezentative ale personalităților Unirii, beneficiarul proiectului fiind Primăria municipiului Alba Iulia. Precum și pentru reabilitarea monumentelor de for public – statui: Iuliu Maniu și I.I.C. Brătianu.

La rândul lui, Consiliul Județean Alba figurează pe lista ministerului cu patru proiecte, respectiv: ”Inaugurare Sala Unirii – 100 de ani de la Marea Unire”, ”Reconstituirea Marii Adunări Naționale de la 1 Decembrie 1918”, ”Sesiunea științifică – Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român, 100 de ani de la Marea Unire (1918 – 2018), ”Zborul Unirii – 23 noiembrie 2018”. Instituția Prefectului a primit susținere pentru ședința omagială a Guvernului României precum și pentru cea a Parlamentului.

Din județ, doar două alte trei localități în afară de municipiul Alba Iulia au prins lista mai mult sau mai puțin scurtă a Ministerului Culturii. Este vorba despre Sebeș, cu un proiect privind publicarea unor volume dedicate istoriei Primului Război Mondial și Marii Unirii. La Teiuș, primăria va realiza un monument, un bust al martirului Ion Arion dar și o manifestare culturală: ”Ion Arion, patriot și martir al neamului”. În comuna Vidra va fi ridicat un monument de for public dedicat eroilor căzuți pe câmpul de luptă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de un sprijin financiar de până la cinci salarii minime brute, adică suma de 18.500 lei. Pentru a primi acești bani, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea