Rămâi conectat

Curier Județean

Recomandări de la IPJ Alba pentru un trafic rutier mai sigur

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea regulilor de circulaţie, precum şi a indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic, mai ales în contextul atenţionărilor meteorologice din care reiese că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații, existând riscul apariției poleiului.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. Aceștia trebuie să evite să acţioneze brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece pot derapa foarte uşor!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. (Z.U.)

Biroul de presă al IPJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea