Recensământ 2022: Ce se întâmplă dacă nu ești acasă când vine recenzorul
Etapa a doua a recensământului a început cu stângul în țara noastră.
În multe locuri din ţară încă se sincronizează tabletele cu care recenzorii trebuie să ajungă la casele oamenilor şi în plus, încă e nevoie de personal care să meargă pe teren.
În comuna Gruiu din judeţul Ilfov, toţi cei șapte recenzori au luat la pas străzile în căutarea gospodăriilor care nu s-au autorecenzat. Întrebările din chestionar sunt identice cu cele din varianta online.
Etapa a doua a recensământului ar fi trebuit să aibă loc peste tot în ţara începând de luni, aşa cum au anunţat autorităţile, însă, în multe locuri, acţiunea s-a împotmolit.
În Bucureşti, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal. În Sectorul 2, de exemplu, sunt angajaţi doar 58 de recenzori, deşi este nevoie de peste 280. Iar în Sectorul 4 sunt disponibili doar 90 de oameni din cei 250 de care ar fi nevoie.
Ca să nu mai amâne încă o dată momentul, autorităţile au decis să înceapă treaba cu oamenii pe care îi au. Fiecare recenzor are stabilit numărul de gospodării la care trebuie să ajungă. Vor fi chestionaţi şi cei care au completat doar o parte din chestionar de către capul gospodăriei şi nu au finalizat autorecenzarea.
Coordonatorul recenzorilor: „Acolo unde recenzorul nu găseşte pe nimeni acasă, lasa un bilet, un număr de telefon şi se înţeleg ei după când să se întâlnească.”
În funcţie de numărul de chestionare completate şi numărul de gospodării la care reuşesc să ajungă, recenzorii sunt şi plătiţi
Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al recensământului: „Un recenzor va primi 3,5 lei pentru un chestionar corect completat, care privește gospodăria, și 7 lei pentru un chestionar care privește persoana. Există o mică diferență aici. În cazul localităților izolate sau dispersate, unde recenzorii vor primi 9 lei pentru chestionarul de persoană și 7 lei pentru cel de gospodărie.”
Teoretic, cea de-a doua etapă a recensământului ar trebui să se încheie pe 17 iulie, însă este posibil ca ea să se mai prelungească având în vedere că a început stângaci.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii