Recensământ 2022: Ce se întâmplă cu cei care s-au autorecenzat greșit
Recensământ 2022: Ce se întâmplă cu cei care s-au autorecenzat greșit
Rata de recenzare a populaţiei din România a ajuns la 83%, iar Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare, a anunţat, joi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.
„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei. În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a spus Andrei, într-o conferinţă de presă.
La nivel naţional există o rată de recenzare de 83%. Cele mai ridicate rate sunt în judeţele Botoşani – 100%, unde recenzarea s-a încheiat, Vrancea – 99,9% şi Bistriţa-Năsăud – 97,2%. La polul opus se află municipiul Bucureşti, cu 55,4%, şi judeţele Timiş – 65,8% şi Ilfov – 70,4%.
„Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile locale din zonele cu rată scăzută şi vom lua decizii privind îmbunătăţirea recenzării la nivelul acestor oraşe”, a mai spus preşedintele INS. Întrebat dacă la nivelul localităţilor cu recenzare redusă s-ar putea prelungi termenul, el a arătat că acest lucru va fi analizat.
„Este posibil ca o astfel de decizie să fie luată în judeţele cu populaţie urbană mai mare. Astfel, în Bucureşti, dar şi în judeţe precum Timiş, Iaşi sau Constanţa s-ar mai putea decide o nouă prelungire a recenzării”, a precizat pentru „Adevărul” Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt INS.
Amenda pentru persoanele care nu vor fi recenzate este între 1.000 şi 3.000 de lei, dar reprezentantul INS a explicat că există cetăţeni care nu riscă să fie pedepsiţi pentru această contravenţie.
„Există persoane care s-au autorecenzat, dar care, cel mai probabil, nu au bifat toate rubricile. Iniţial, sistemul electronic a considerat că persoanele respective s-au autorecenzat şi chiar a transmis un e-mail de mulţumire. Ulterior, în procesul de validare s-a observat eroarea, iar autorecenzarea a fost anulată. Aceste persoane nu vor fi amendate pentru că au dorit să participe la proces şi vor fi reintroduse manual în circuitul de recenzare”, a declarat Vladimir Alexandrescu, care a mai precizat că în prezent platforma de autorecenzare nu mai poate fi accesată de publicul larg.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun