Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recalcularea pensiilor 2024 în Alba: Câte decizii au fost identificate cu diverse erori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recalcularea pensiilor 2024 în Alba: Câte decizii au fost identificate cu diverse erori

Peste o zecime dintre deciziile de recalculare a pensiilor au fost reținute în județul Alba, cu erori diverse, de la calcul la preluarea adreselor.

Dintre cele peste 5.000 de decizii de recalculare reținute de la distribuire de Casa Județeană de Pensii (CJP) Alba pentru a fi reanalizate, au rămas în jur de 600 de revizuit, care au avut diverse erori, a anunțat recent directorul executiv al instituției, Cornelia Miclea.

„Sunt undeva la 600 în care, într-adevăr, am identificat erori, nu neapărat erori de calcul, cât fie erori de preluare a adreselor sau erori din codificarea tipului de pensie”, a spus, într-o conferință de presă, reprezentanta CJP Alba.

Citește și: VIDEO | DEZASTRU după recalcularea pensiilor: Scădere de 5.865 de lei a pensiei pentru o persoană din Alba care a lucrat aproape 40 de ani în minerit, din care 22 de ani în subteran

Cornelia Miclea a menționat că mai sunt în jur de 800 de dosare care au lucrări curente şi care urmează să fie reactualizate prin emiterea unei noi decizii începând cu 1 septembrie.

„Noi, începând din 2021, pregătim toate dosarele în plată pentru această recalculare. De-a lungul timpului, dacă un dosar a fost evaluat şi pregătit pentru recalculare, dar ulterior s-a revenit cu una, două, trei sau câte cereri de recalculare a depus persoana respectivă, noi după fiecare cerere de recalculare trebuia să revenim cu o nouă actualizare a datelor pentru noua lege. Pentru că începând din iulie am început să emitem aceste decizii, categoric sunt persoane care au depus cereri de recalculare, fapt pentru care am emis deciziile, dar urmează să revenim cu revizuire tocmai datorită acestor recalculări”, a explicat Cornelia Miclea.

Citește și: Legea pensiilor nr.360/2023. Proiect de lege pentru corectarea nedreptăților pe care le-a provocat unor categorii de pensionari: Persoane cu dizabilități, mineri, ceferiști, siderurgiști și alții

În afara celor aproximativ 600 de decizii de revizuit, vor fi analizate și petiţiile care s-au depus.

„Mai sunt undeva la 500 de dosare care sunt cu erori de preluare a datelor din vechile baze. Dar ceea ce este foarte important pentru dânşii (pensionari – n.r.) să ştie, că, indiferent de momentul în care noi vom transmite aceste decizii, drepturile vor fi acordate începând cu 1 septembrie 2024”, a subliniat Miclea.

Directorul executiv s-a referit și la cazurile noi de pensii depuse. „În fiecare lună avem câteva solicitări în sensul acesta. Şi asupra respectivelor dosare vom reveni cu cerere de recalculare cu 1 septembrie. Unele urmează să le revizuim, unele au fost cu probleme la preluarea datelor şi unele vor trebui actualizate ca urmare a documentelor pe care dânşii le-au depus”, a conchis aceasta. (M.B.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MÂINE | ISU Alba, exerciți demonstrative, ateliere de lucru pentru copii, lecții de prim ajutor medical în cinci orașe din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE | ISU Alba, exerciți demonstrative, ateliere de lucru pentru copii, lecții de prim ajutor medical în cinci orașe din Alba Mâine, ISU Alba organizează exerciți demnonstrative, ateliere de lucru pentru copii, lecții de prim ajutor medical în cinci orașe din județul Alba. Joi, 12 septembrie 2024, ISU Alba va organiza în intervalul orar 10.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea