Rămâi conectat

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii

Ministerul Muncii a anunțat recent că a finalizat procesul de recalculare a pensiilor prin Casa Națională de Pensii Publice. Deși ministerul se laudă că recalcularea pensiilor din sistemul public a fost finalizată la timp, în realitate există sute de pensionari doar la nivelul județului Alba, care nu au primit deciziile la domiciliu. Directorul Casei Județene de Pensii Alba, Cornelia Miclea, a declarat pentru ziarulunirea.ro că toate deciziile emise au fost trimise la poștă.

Citește și: PENSII 2024: Începe o nouă etapă de recalculare a pensiilor. Categoriile de beneficiari

Ce spune Ministerul Muncii

”Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de creştere fiind de 26,65%. Această creştere se adaugă indexării de 13,8% aplicată la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultând într-o creştere cumulată de peste 40% pentru cei mai mulţi dintre pensionari în acest an”, spune Ministerul Muncii.

”Subliniem că nicio pensie nu scade. Chiar dacă în decizia de recalculare primită recent apare o sumă mai mică decât #pensia din luna august 2024, se menţine cuantumul cel mai favorabil, adică pensia în plată”, adaugă ministerul.

Termenul stabilit de distribuire a deciziilor de recalculare a fost de 31 august 2024, însă până în prezent, sute de pensionari din județul Alba, nu au primit nici un fel de decizie la domiciliu, nici de creștere, nici de scădere. Această situație creează confuzie în rândul oamenilor, care la ora actuală, nu au habar ce se întâmplă cu pensia lor.

Ce spune șefa Casei de Pensii Alba

„Procesul de recalculare a fost extrem de complex . Toate pensiile aflate în plată la data de 31.08.2024 vor fi recalculate în conformitate cu prevederile art. 144 din LG 263/ 2023 privind sistemul public de pensii , beneficiarii primind drepturile cu 01.09.2024, indiferent de momentul când se va primi decizia.

Ne cerem scuze dacă pe parcusul finalizării acestui proces au apărut mici întârzieri. Fiind vorba de foarte multe decizii , există posibilitatea ca în unele situații sa apară întârzieri”, a declarat pentru ziarulunirea.ro Cornelia Miclea, directorul Casei Județene de Pensii Alba.

„Toate deciziile emise s-au trimis la poștă. Urmează etapa de mica recalculare, în termen de 6 luni, tot cu 01.09 se vor acorda drepturile”, a adăugat șefa Casei de Pensii.

În etapa de mica recalculare aproximativ un milion de oameni vor afla dacă primesc sau nu bani în plus la pensie. În această categorie sunt incluşi cei care care au beneficiat de al-13-lea salariu, prime și sporuri pentru care s-au plătit taxe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în ritm alert pe autostrada Sibiu- Pitești: Când se va deschide circulația pe noul tronson Lucrările continuă și depășesc așteptările inițiale ale constructorilor și autorităților, iar noua autostradă din România avansează într-un ritm alert, fapt confirmat chiar de reprezentanți CNAIR. Vești nesperate pentru șoferii care circulă des într-o anumită zonă a țării. Dacă se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea